html_5 Remondis tvinger tillidsmand på arbejde
Back
Mobiltop 1
15.05.2019 | Af: Michael Frederiksen

Remondis tvinger tillidsmand på arbejde

Palle Jørgensen, tillidsmand for de strejkende skraldemænd i Frederikshavn Kommune, er i dag blevet tvunget på arbejde af sin arbejdsgiver Remondis A/S. Derfor får flere, blandt andet institutioner i Sæby, indsamlet affald.

Artikelbanner 1

Skraldemændene i Fredserikshavn Kommune har fortsat nedlagt arbejdet. De har dog ophævet den blokade, de onsdag morgen lagde foran deres garager.

Det betyder, at tillidsmand Palle Jørgensen har fået mulighed for at komme ud og hente skrald. Som den eneste i hele kommunen.

- Jeg blevet pålagt at arbejde, så det gør jeg, for jeg må jo ikke strejke, fortæller Palle Jørgensen til TV2 Nord.

Han mener, det er et usædvanligt træk af Remondis, at de pålægger ham at arbejde. Ifølge 3F har de aldrig oplevet, at en arbejdsgiver har handlet som Remondis gør i denne situation ved at pålægge tillidsmanden at gå i arbejde.

Konflikten begyndte for en uge siden. Siden er der ikke blevet indsamlet skrald i Frederikshavn Kommune. Skraldmændene deler i dag flyers ud, hvor de orienterer om situationen.

- Vi er kede af de gener, det må give dig. Vi vil gerne passe vores arbejde, men vi ønsker også at arbejde under ordentlige forhold og arbejdsbetingelser. Vi ønsker en 37 timers arbejdsuge ligesom alle andre fuldtidsarbejdende, står der blandt andet.

Skraldemændene oplyser endvidere, at de har arbejdet over hver dag siden oktober, da kommunen gik over til skraldespande med to kamre.

- Vi har længe, desværre uden resultat, forhandlet med Remondis om at få reduceret arbejdsmængden. Da to af vore kolleger ender med at modtage en skriftlig advarsel, da de en enkelt dag er forhindrede i at arbejde over, valgte vi at sætte hælene i jorden og sige nok er nok.

Skraldemændene opfordrer i den omdelte flyer folk til at klage til Frederikshavn Forsyning over den manglende indsamling af affald.

Skraldemændene har meddelt Remondis, at de er villige til at gå i arbejde igen, hvis de først får et møde med ledelsen. Men det nægter ledelsen.

Torsdag skal sagen om arbejdsnedlæggelsen for arbejdsretten. Og renovationsarbejderne er udmærket godt klar over, at deres aktion er i strid med loven.

- Og så har firmaet jo den mulighed, at de kan fritstille os. Og det lyder til, at de vil det, og så kan vi være fyret fra på lørdag, fortæller Palle Jørgensen til TV2 Nord.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2