html_5 Der arbejdes på højtryk for at løse skraldekonf
Back
Mobiltop 1
15.05.2019 | Af: Michael Frederiksen

Der arbejdes på højtryk for at løse skraldekonflikt

Der arbejdes på højtryk for at løse skraldekonflikten i Frederikshavn Kommune. Det garanterer borgmester Birgit S. Hansen. I dag går konflikten ind i sin anden uge.

Artikelbanner 1

Ifølge borgmesteren er der ingen tvivl. Konflikten skal løses. Der skal være ordentlige arbejdsvilkår. Affaldet skal hentes.

- Konflikten har to åbenlyse vinkler. Den ene er, at borgerne, institutioner med flere skal have hentet deres affald, og det sker ikke aktuelt. Den anden er, at det skal ske under ordentlige arbejdsforhold. Det er der ingen tvivl om set fra min stol, udtaler Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.

Lige nu arbejder alle parter på højtryk for at løse konflikten.

- Frederikshavn Kommune er myndighed. Det vil sige, at kommunen har en forventning til Frederikshavn Forsyning om, at de løser opgaven, det vil sige, sørger for, at affald hentes. De udbryder opgaven til private vognmænd, og den der har kontrakten (privat vognmandsfirma) skal hente affald, forklarer borgmesteren.

Det sker dog ikke aktuelt, da de ansatte har nedlagt arbejdet i protest over dårlige arbejdsvilkår.

- Jeg går 100 procent ind for, at man skal have ordentlige arbejdsforhold. Det skal/kan sikres gennem de udbud, der laves, gennem overenskomst mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Og ved kontrol. Og oplever en part, at det ikke sker - ja, så har vi konflikten. Der er aftaler for, hvordan den slags konflikter håndteres: Den Danske Model, udtaler Birgit S. Hansen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2