html_5 Skraldebilerne bliver også i dag stående i garag
Back
Mobiltop 1
14.05.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Skraldebilerne bliver også i dag stående i garagen

Skraldemændene i Frederikshavn Kommune fortsætter med at vise deres utilfredshed med virksomheden Remondis. Arbejdsretten dømte i går arbejdsnedlæggelsen ulovlig og pålagde medarbejderne en bod for de timer, de ikke arbejder. Alligevel var der tirsdag morgen fuld enighed om fortsat at lade bilerne stå i garagen, oplyser TV2 Nord.

Artikelbanner 1

3F Hovedforbund opfodrede i går renovationsarbejderne til endnu engang at indlede en dialog med virksomheden. Det prøvede man mandag formiddag, men det kom der ikke noget brugbart resultat ud af. Et kvarter før mødet skulle have fundet sted i Frederikshavn, meldte Remondis fra til mødet. Ledelsen i Remondis ønsker ikke at forhandle med skraldemændene før, at de har genoptaget arbejdet,

- I min tid som ansat i fagbevægelsen har jeg aldrig mødt en arbejdsgiver, der har været så afvisende for en dialog. Jeg er ret sikker på, at hvis man sætter sig sammen, vil der også kunne findes en løsning, siger Finn Jenne, formand for 3F Frederikshavn, til TV2 Nord.

Sagen kommer for Arbejdsretten igen på torsdag, og en mulig konsekvens kan blive at Remondis fritstiller alle mand og genansætter dem, man vil beholde.

- Det kan de bare prøve på, vi står sammen nu, og det gør vi også fremadrettet, lyder det fra de strejkende renovationsarbejdere.

Den aktuelle strejke skyldes blandt andet, at to af de ansatte har fået skriftlige advarsler, fordi de ikke kunne påtage sig yderligere overarbejde. Advarsler, som de ansatte indtil videre forgæves har forsøgt at få trukket tilbage.

I Frederikshavn Kommune ændrede man 1. oktober affaldssorteringen, og det har betydet mere arbejde for skraldemændene, og de ansatte mener ikke, at ledelsen hos Remondis har ændret arbejdsplanerne ind efter de nye forhold, som de mener er skyld mange timers overarbejde. Det har skraldemændene har flere gange klaget over til ledelsen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2