html_5 Europas bedste: Jeg skal hjem til Frederikshavn
Back
Mobiltop 1
14.05.2019 | Af: Michael Frederiksen

Europas bedste: Jeg skal hjem til Frederikshavn

- Jeg skal uden tvivl hjem til Frederikshavn. "Frede" er min hjemby, siger Helle Thomsen, som søndag blev kåret til Europas bedste håndboldtræner for kvindehold.

Artikelbanner 1

Den 48-årige håndboldtræner fra Frederikshavn har vundet medaljer ved de seneste tre europamesterskaber som henholdsvis cheftræner for Sverige og Holland. Lige nu er hun klubtræner for Molde HK i den bedste norske række.

- Jeg ved ikke, hvor mange år jeg har tilbage. Jeg fortsætter så længe, jeg synes, det er sjovt. Den dag det ikke er det, så kommer jeg hjem til "Frede", siger Helle Thomsen til Kanal Frederikshavn.

Kan du se dig selv have et andet job end håndboldtræner?


- Ja, det kan jeg sagtens. Jeg kan jo ikke forsætte i det her game, til jeg bliver 80. Jeg vil gerne noget, hvor man arbejder med mennesker eller blive i håndboldverden i et eller andet job.

Hun begyndte håndboldkarrieren i Frederikshavn KFUM, inden hun skiftede til FfI, hvor hun midt i 90'erne var med til at vinde DM-sølv og -bronze. Hun vandt også DM-bronze sammen med Lyngsaa. Allerede som 13-årig hjalp hun til som træner i FfI, hvor hun faktisk også nåede at være cheftræner for klubbens 2. divisionsherrer i tre måneder, inden hun rykkede teltpælene op og blev træner i Team Tvis-Holstebro, som hun førte op i Ligaen. Senere blev det til to danske mesterskaber med FC Midtjylland, et kort "eventyr" i Rumænien og ikke mindst to succesrige landstrænerjobs i Sverige og Holland. Nu kan hun skrive "Europas bedste" på sit visitkort.

- Håndbold er en holdsport, og der kan man ikke pege én ud, så den pris er til alle, jeg er stødt på i mit håndboldliv. FfI Håndbold og min familie og mine gode veninder, som har betydet meget for mig, så kom Lyngså, Sindal, Norge, TTH, FCM, det svenske og hollandske landshold og nu Molde. De har alle betydet meget for mig, siger Helle Thomsen og fortsætter:


- Min familie og venner er dem, der altid har været der, når tiderne har været hårde. Det er dem, som altid har bakket op og hjulpet mig på rette vej, når det har været svært. Når jeg nævner klubberne, landsholdene og især spillerne, jeg har været så heldige at træne, så har de jo betydet meget, da det er dem, som har formet mig som træner og haft stor indflydelse på, hvilken træner type/stil jeg er.

Helle Thomsen er lige nu træner i Molde HK, som hun førte frem til kvartfinalerne i Norge. Umiddelbart en noget anonym tilværelse for Europas bedste træner.

- Jeg elsker Molde, og jeg elsker at træne de spillere, der er på holdet. Ja, vi blev nummer syv, men var faktisk tæt på at spille os i semifinalen, og nummer syv er Moldes bedste placering nogensinde, så det har været super fedt og en anden udfordring, end når man er i en klub, der forventer at vinde guld.

Skal Molde være bedst i Norge og spille europæisk?

- Nej, lige nu kan Molde ikke blive bedst i Norge. Der er hold, som er meget bedre end os, for eksempel Vipers, der blev nummer tre i Champions League. Vi er det eneste hold i Norge, der har slået Vipers, siger en stolt Helle Thomsen.

Molde HK får nogle nye spillere i næste sæson, men det rækker ifølge Helle Thomsen næppe til mere end en placering omkring nr. fem.


- Så bedst i Norge er der p.t. ikke udsigt til, og det er jeg helt ok med. Molde er endnu ikke klar som hold eller klub til Europa, vurderer Helle Thomsen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2