html_5 Sæby Gators U15-drenge ligger på førstepladsen
Back
Mobiltop 1
13.04.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Sæby Gators U15-drenge ligger på førstepladsen

Sæby Basketball Clubs U15-drenge har gjort sig særdeles positivt bemærket i A-rækken i grandprixturneringen i denne sæson. 

Artikelbanner 1

Grandprixturneringen hører under Danmarks Basketball Forbund og er en landsdelsturnering opdelt i henholdsvis Vest, som dækker Jylland og Fyn, og Øst, som dækker Sjælland.

Grundspillet er netop spillet til ende, og forude venter finalestævnet som afvikles i Vejlby- Risskov Idrætscenter søndag 5. maj.

Med 16 sejre og kun ét nederlag i løbet af sæsonen har Sæby Gators tilkæmpet sig førstepladsen i grundspillet og ligger nu nummer et af de otte hold, som har kvalificeret sig til finalestævnet.

Trænerteamet - bestående af Heine Damberg og Sten Frederiksen, som har fulgt holdet gennem syv år - kan med stolthed i stemmen gøre status på en sæson, hvor Sæby Basketball Club i den grad har markeret sig i dansk ungdomsbasket.

- For få år siden var der så få ungdomsspillere, at klubben knap kunne stille hold to årgange. Faktisk er det blot tre år siden, at drengeholdet for første gang blev tilmeldt grandprix-turneringen. De var tilmeldt C-rækken, som er laveste række, og den første sæson tabte holdet stort set alt. Siden har holdet udviklet sig rigtigt meget. Både i forhold til spillertilgangen i årgangen, men også de enkelte spilleres udvikling og holdets som helhed. Nu kan vi indtil videre se tilbage på en sæson i A-rækken, hvor drengene har leveret en forrygende indsats, og deres hårde arbejde i den grad har givet afkast, siger headcoach Heine Damberg.

Sæby Basketball Club er en meget lille klub. Ikke desto mindre har klubben nu et U15-drengehold, som nu vundet grundspillet i A-rækken.

- De er i topform og har "ild i øjnene" og er bare så klar til finalestævnet. Samtidig er det i år lykkedes os at stable endnu et U15-drenge grandprixhold på benene, sådan at vi nu har et tilbud til både de øvede og de nye spillere. Hold 2 blev tilmeldt turneringen i februar og har nu spillet fire kampe, hvor de har klaret sig rigtigt fint og haft nogle gode oplevelser, siger Heine Damberg.

Højt ambitionsniveau i Sæby Basketball Club

U15-drengene er ikke de eneste med højt ambitionsniveau. Sæby Basketball Club har også ambitioner på deres vegne og planlægger at tilmelde drengene i mesterrækken i næste sæson. Det vil i så fald være første gang i klubbens 42-årige historie, at klubben har et eliteungdomshold, som deltager i den bedste række i Danmark.

Sæby Basketball Club prioriterer at favne alle spillere uanset ambitionsniveau. Klubben har fokus på kammeratskab, holdånd, glæde og udvikling for alle. Derfor vil klubben arbejde for at der fremover både vil være et grandprixhold og mesterrækkehold for drengene.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4