html_5 Genbrugsbutikker har brug for flere chauffører
Back
Mobiltop 1
16.03.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Genbrugsbutikker har brug for flere chauffører

Hans Abildgaard er frivillig i Blå Kors' genbrugsbutik i Sæby. Han har sin gang på lageret og kører ture i varevognen, men der er brug for flere chauffører, og derfor sparker Blå Kors nu gang i en ny kampagne for at finde flere frivillige.

Artikelbanner 1

Tirsdag 19. marts og torsdag 21. marts går Blå Kors Genbrug på gaden i Frederikshavn og Sæby. Det gør de, fordi Blå Kors lige nu er i gang med en større kampagne for at finde flere frivillige til Blå Kors' genbrugsbutikker.

68-årige Hans Abildgaard er frivillig i Blå Kors og nyder at holde sig i gang. Han er pensioneret landmand, så han kender til hårdt fysisk arbejde og kan tage ved. Fire timer om ugen kører han ture i varevognen for at hente eller aflevere møbler:

- De bliver så glade, når vi kommer ud til folk for at hente deres sager, og når vi afleverer de møbler, som de har købt inde i butikken. Så man bliver mødt med meget glæde, siger Hans Abildgaard og fortsætter:

- Men vi mangler chauffører, så vi kan komme ud og køre nogle flere ture. Det kan være nok bare med hver 14. dag, bare vi får nogle flere hænder.

Selvom han har valgt at bruge sine frivillige kræfter som chauffør i Blå Kors, så sidder han ikke bare stille bag rattet, når han møder ind:

- Som pensionister skal vi jo holde os i gang. En dag, hvor jeg kører hernede, så går jeg stadig 10.000-12.000 skridt, så det er god motion, siger han.

For lidt over 10 år siden solgte han sit landbrug lidt uden for Sæby, hvor han havde været landmand i 22 år, men han bor stadig på gården:

- Jamen jeg har jo været landmand hele livet, så jeg er trives med at have travlt, og jeg nyder at have noget arbejde at stå op til. Så hvis andre overvejer at blive frivillige, så skal de bare gøre det. Her møder man en masse nye mennesker, og så har vi rigtig gode kollegaer. Så kom endelig, opfordrer han.

Blå Kors mangler frivillige i genbrugsbutikkerne. I den forbindelse er der blevet igangsat en kampagne for at finde de ekstra hænder.

Kampagnens højdepunkt er et event med Jacob Haugaard tirsdag 26. marts 2019.

Der er i dag omkring 2.100 frivillige i Blå Kors' genbrugsbutikker. En stor del af dem er seniorer.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4