html_5 Udenrigsminister glæder sig over M.A.R.S. i Fr.ha
Back
Mobiltop 1
15.03.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Udenrigsminister glæder sig over M.A.R.S. i Fr.havn

M.A.R.S.' virksomhed på 280.000 kvadratmeter i Frederikshavn bliver bliver verdens første værft opbygget helt fra bunden med det formål at nedbryde skrottede skibe og boreplatforme, så metallet kan genanvendes.

Artikelbanner 1

Det oplyser Frederikshavn Havn fredag morgen i en pressemeddelelse, hvor også udenrigsminister Anders Samuelsen kommenterer nyheden om den amerikanske virksomheds valg af Frederikshavn som base for sin europæiske aktiviteter.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at tiltrække en investering af denne kaliber til Frederikshavn. Danmark har en lang tradition for at bygge skibe, og vi har dygtige værftsarbejdere. Der er gode perspektiver i, at vi nu i Frederikshavn kan bruge dansk infrastruktur og kompetencer til genanvendelse af op mod 200.000 tons metal årligt. Det er et eksempel på cirkulær økonomi, der virkelig rykker noget, mener Anders Samuelsen.

Frederikshavn Havn pointerer, at M.A.R.S. vil have stærkt fokus på sikkerhed, bæredygtighed og miljø.

- Placeringen i Frederikshavn er ideel for vores etablering i Europa. Her får vi adgang til nogle af verdens mest trafikkerede sejlrender samt den gode infrastruktur på Frederikshavn Havn og i Danmark. Vi har desuden valgt Danmark, fordi der er et stærkt fokus på bæredygtig genanvendelse. I forbindelse med vores etablering har vi oplevet en meget proaktiv og professionel støtte fra lokale aktører og fra Invest in Denmark. Vi ser frem til at starte vores aktiviteter senere i 2019, siger Iain Higham, ansvarlig for M.A.R.S.' etablering i Europa.

Værftet i Frederikshavn vil dække markedet for genanvendelse af skibe og olieplatforme fra Nordsøen. M.A.R.S. har blandt andet vundet kontrakten på ophugning og genanvendelse af de to hovedplatforme Tyra Øst og Tyra Vest fra Mærsks Tyrafelt i Nordsøen, som totalt vejer mere end 23.000 tons. Der er tale om den største ophugning og genanvendelse af offshore-konstruktioner i Danmarks historie.

M.A.R.S. begynder at rekruttere medarbejdere til værftet i den nærmeste fremtid. Værftet forventes at åbne i anden halvdel af 2019 og have over 200 ansatte, når det er fuldt udbygget.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4