html_5 Dommernes skræk er ny formand for dommerne
Back
Mobiltop 1
11.02.2019 | Af: Michael Frederiksen

Dommernes skræk er ny formand for dommerne

37-årige Søren Hjortholm fra Frederikshavn erkender, at han var "dommernes skræk", da han selv spillede fodbold. I weekenden blev han valgt som formand for Vendsyssel Fodbolddommer Klub (VFK).

Artikelbanner 1

Anders Rishøj, som var dirigent på generalforsamlingen og tidligere formand i VFK, gik så langt, at han betegnede Søren Hjortholm som en "led satan", da han var aktiv på grønsværen.

- Det er nok ikke helt ved siden af, smiler Søren Hjortholm og fortsætter:

- Det skyldes helt sikkert, at jeg stort set altid har spillet med megen fysik og virkelig spillet til grænsen. Det betyder selvfølgelig også, at når det går galt, så går det galt. Derudover mente jeg jo ofte, at det var berettiget at spille så "hårdt", som jeg har gjort. Jeg var ofte ikke enig med dommeren i forhold til, hvordan fodboldloven skulle fortolkes. Og jeg har ofte følt, at jeg blev uretfærdigt behandlet, fordi jeg mente, at jeg havde ret. Og det havde jeg det virkelig svært med. Efter selv at have nærstuderet fodboldloven grundigt, må jeg dog også erkende, at jeg er blevet klogere på nogle ting, siger Søren Hjortholm.

Han blev medlem af VFK's bestyrelse i 2017, og dengang var han meget spændt på, hvordan kollegerne i bestyrelsen reagerede.

- Jeg havde jo et noget "specielt" forhold til mange af mine nye dommerkolleger på grund af min historik som spiller, men de tog heldigvis rigtig godt imod mig, fortæller Søren Hjortholm, der er lærer på Try Efterskole, som er en specialefterskole for elever med indlæringsvanskeligheder.

Hvilken vej ønsker du, at fodbolddommerklubben skal udvikle sig?

- Først og fremmest skal vi sørge for at rekruttere nye medlemmer og gerne unge mennesker, selvom der er plads til og brug for alle aldersgrupper. For mig er det vigtigt, at vi forsøger at holde os "lokale" og hele tiden tale de lokale klubbers sag, for vi er jo også til for dem. Vi er i VFK begyndt at afvikle bestyrelsesmøder hos lokale klubber, og det har vi været meget glade for. Dels har det givet nogle nye medlemmer. Derudover får vi talt med klubberne om de udfordringer, som de oplever i forhold til dommerpåsætning med videre. Klubberne kan godt mærke, at der er blevet "længere" til DBU og DBUJylland. Her ser jeg vigtigheden i, at de lokale fodboldklubber også "ser" os og ved, hvem vi er. Så det er vigtigt, at vi ikke bliver en lukket klub, som ikke har kontakt til det lokale i Vendsyssel. Derudover kunne jeg godt ønske mig, at VFK blev en klub, hvor vi kunne få det sociale endnu mere i højsædet med spændende arrangementer, ture med mere, selvom det er svært at holde i gang, da mange i dag har nok at se til i hverdagen.

Han ser rekruttering af nye medlemmer som VFK's største udfordring.

- En anden udfordring er at undgå at blive "slugt" af DBU. Vi er en del af DFU (Dansk Fodbolddommerunion), og sammen med dem kæmper vi for, at forholdene for os og de lokale klubber hele tiden ikke bliver forværret. Det er en temmelig stor "modstander" at bokse mod, men vi lægger os ikke fladt ned og kæmper hele tiden for at sikre ordnede forhold. Her forsøger vi også at tale klubbernes sag, da de, især økonomisk, kan mærke, at det er blevet dyrere at drive klubberne som følge af en øget centralisering inden for DBU og DBUJylland. Og gør vi ikke noget og af og til råber højt, vil forholdene blive ringere, og det vil helt sikkert medføre færre dommere og klart ringere service til klubberne, mener den nyvalgte formand for VFK.

Søren Hjortholm er søn af Gærum IF's mangeårige formand Finn Hjortholm, og det var også i Gærum IF's hvide trøje, at Søren Hjortholm var berygtet for sit hidsige temperament.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4