html_5 Vil du føres ind i poesiens eventyrets verden?
Back
Mobiltop 1
10.02.2019 | Af: Anne-Mette Buus

Vil du føres ind i poesiens eventyrets verden?

Inger Marie Madsen inviterer dig ind i H. C. Andersens univers og giver dig en dramatiseret fortælling af bl.a. Nattergalen, Kærestefolkene og Den Standhaftige Tinsoldat, når hun torsdag 14. februar kl. 19.30 gæster Frederikshavn Bibliotek.

Artikelbanner 1

Vore store digtere har så meget at give os - skønhed, drama, glæde og livsvisdom. Denne aften skal vi høre H.C. Andersen-eventyr, dramatiseret fortalt for voksne, bl.a. Nattergalen, Kærestefolkene og Den standhaftige tinsoldat.

H. C. Andersen befandt sig godt på herregårde og slotte og var en yndet gæst. Han underholdt og fandt ofte sine inspirationer her. Humoren var en vigtig ingrediens i eventyrene. Andersen sagde selv: "Humoren var egentlig saltet i mine Eventyr".

- Det er altid en stor kunstnerisk og litterær oplevelse at få besøg af Inger Marie Madsen. Hun levendegør de store danske digtere og denne gang den store danske eventyrforfatter H.C. Andersen, som absolut ikke kun er børnenes forfatter, men i lige så høj grad er de voksnes.udtaler bibliotekar Pernille Lisborg.

Inger Marie Madsen har tidligere gæstet såvel Frederikshavn som Skagens Bibliotek med dramatiseringer af Karen Blixen og Herman Bang.

Hun har arbejdet som historiefortæller i mange år og stort set levet af at fortælle siden 1996. Hun fortæller ordret på originalsproget. I sin tid begyndte hun med at læse op, men fandt ud af, at det var meget mere spændende og udfordrende at kunne teksten udenad. Det bliver mere levende og kræver totalt nærvær.

Hun har altid beskæftiget sig med teater og kunst. Er oprindeligt uddannet tegner og blev optaget på Statens Teaterskoles skuespilleruddannelse i 1979, men stoppede, da hun blev gravid. Har siden været med i flere teatergrupper, bl.a. Teatergruppen Thor Teatret i Randers og Den Blå Hest i Århus - og desuden medvirket i en række opsætninger i forskellige sammenhænge. 

Du kan købe billetter til aftenen enten på dit lokale bibliotek eller bibl.frederikshavn.dk.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4