html_5 White Hawks tog flot udesejr over topholdet
Back
Mobiltop 1
11.01.2019 | Af: Andreas O. Hansen

White Hawks tog flot udesejr over topholdet

Med seks nederlag i streg var det en tiltrængt og flot sejr, høgene tog fredag aften over topholdet fra Rungsted Seier Capital. Et jævnbyrdigt opgør endte med en to-måls-sejr på 4-2 til White Hawks. Sidste mål blev scoret i tomt net med 15 sekunder igen.

Artikelbanner 1

Der ventede ellers en svær opgave på udebane mod ligaens duks fra Rungsted. Sæsonens første tre indbyrdes opgør var endt med lutter sejre og en samlet målscorer på 15-6 til de stærke sjællændere.

Med Christian Mieritz ude bød Jari Pasanen igen på en spændende kædesammensætning. Det betød bl.a. Even Jasper og Radim Piroutek i tredjekæden sammen med Gorm Topholt, der endnu engang agerede back - og Thomas Søndergaard i fjerdekæden med Mathias Mølgaard. Nedtur for Søndergaard, der var udset til en plads i første- eller andenkæden efter en flot sæson i Herlev.

Hos hjemmeholdet var man hårdt ramt og manglede Morten Jensen, Mikael Christensen, Mathias Røndbjerg, Mattias Persson, og Rasmus Andersson.

Det bedste udgangspunkt fik ingen af holdene, da strømproblemer, grundet en smeltet hovedsikring i Bitcoin Arena, forsinkede første puck-kast med over to timer.

Da ventetiden endelig var ovre, bød kampen på en jævnbyrdig, men målløs første periode. Tættest på mål var høgene, der også fik chancen i powerplay. Sidste sæsons WH-keeper, Thomas Lilie, tog dog godt fra sig. Skudsatstistikken vandt nordjyderne med 13-8.

I anden periode kom der gang i den. Det hele blev indledt med endnu et WH-overtal. Powerplayet giver dog ikke den store gevinst for tiden, og Rungsted klarede dermed frisag.

Men i 5 imod 5 spillet slog Christopher Frederiksen til, da han, assisteret af backparret Mads Larsen og Gorm Topholt, bragte WH foran 1-0.

Samme Frederiksen måtte herefter, sammen med kaptajn Rasmus Søndergaard, tage plads i udvisningboksen, og to minutter med to mand i undertal blev dyrt.

Tim Daly udlignede, inden det var Kristian Jensen tur til at tage en dum roughing udvisning. Igen fik høgene en lektion i powerplay, da Daly på ny var på pletten, og med et stod der 2-1 til hjemmeholdet - 13 minutter inde i anden periode.

Gorm Topholt tog endnu en WH-udvisning, men denne gang red høgene stormen af, og bedst som man troede, perioden var over, stod der 2-2 på måltavlen.

I samme sekund, som pausehornet lød, lykkedes det nemlig David Friedmann at få udlignet, assisteret af Simon Grønvaldt og Alexander Bumagin. Der var dermed lagt op til en spændende sidste periode - høgene førte skudstatistikken 22-16.

Tredje periode blev også indledt med et høge-powerplay, og tredje gang blev lykkens gang. Evan Jasper, assisteret af Alexander Bumagin for anden gang i aften og Cam Spiro bragte igen White Hawks foran med et mål.

En ny chance i overtal fik WH syv minutter inde i perioden, men ikke meget kom man frem til. Istedet forsvarende man fornemt førringen, og da hjemmeholdet til sidst satstede alt med Thomas Lillie ude, kunne Kristian Jensen score i tomt mål 15 sekunder før tid.

4-2 vandt høgene dermed kampen, som nærmede sig en afslutning omkring midnat. Mon ikke den ekstra sene hjemkomst blev lidt mere spiselig med tre vigtige point med hjem i bussen?    

Allerede tirsdag venter en ny svær kamp på udebane. Her møder man formstærke Esbjerg, som var oversidder i aftenens runde.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4