html_5 'Aben' bliver hos S, der løbet for ansvaret
Back
Mobiltop 1
13.12.2018 | Af: Peter Sørensen

'Aben' bliver hos S, der løbet for ansvaret

Byrådsmedlem Peter Sørensen (V) har skrevet dette indlæg: Gruppeformand Bjarne Kvist melder klart ud med hensyn til socialdemokraternes støtte til de meget omtalte kystnære kæmpevindmøller ud for Frederikshavn.

Artikelbanner 1

Det er ærlig snak, at Socialdemokraterne ikke vil gøre nogen indsigelser mod dette projekt. Socialdemokratene har absolut flertal i byrådet og har dermed nøglen til, om kommunen skal gøre indsigelse eller ej.

Hvad derimod ikke er ærlig snak, er, at Bjarne Kvist, der åbenbart som løjtnant for borgmester Birgit Hansen er sendt byen med budskabet, kaster ”aben” videre til Energiministeren, der som bekendt i sidste ende skal godkende projektet.

I Socialdemokraternes optik er det nu op til ministeren at godkende eller afvise projektet. Men det er simpelthen ikke korrekt. Da der ikke er noget ”ulovligt” i projektet, kan Energiministeren kan nemlig kun afvise projektet, såfremt Frederikshavns byråd indsender en indsigelse mod det.

Dette kort har borgmester Birgit Hansen via Bjarne Kvist nu helt bevidst valgt at spille af hænde.

Sagt på direkte nordjysk, så har Socialdemokraterne valgt selv at beholde aben, samtidig med at de forsøger at flygte fra ansvaret ved at bilde Frederikshavns borgere ind, at den nu ligger hos ministeren.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4