html_5 Peter E. Nielsen fra C: Ja til de fem havvindmøll
Back
Mobiltop 1
13.12.2018 | Af: Michael Frederiksen

Peter E. Nielsen fra C: Ja til de fem havvindmøller

Det Konservative Folkepartis enlige byrådsmedlem, Peter E. Nielsen, mener heller ikke, at Frederikshavn Kommune skal forsøge at stoppe de fem kystnære havvindmøller 4,5 kilometer ud fra Frederikshavn.

Artikelbanner 1

Det oplyser Peter E. Nielsen i en pressemeddelelse.

- I princippet er Det Konservative Folkeparti i Frederikshavn Byråd modstander af vindmøller - på land. Når vi så får chancen for at få vindmøller på vand - og i så tilpas afstand fra land, at det generer borgere mindst muligt - så jeg har svært ved at sige nej, lyder det fra Peter E. Nielsen.

Han erkender, at der vil være gener og ulemper.

- Det vil der være, uanset hvor møllerne end bliver placeret. Min vurdering er, at der i dette tilfælde, trods protester, er lige så mange fordele som ulemper. Derfor vil jeg overfor ministeren anbefale, at der gives tilladelse til opsætning af møller ved Hirsholmene, udtaler Peter E. Nielsen.

Byrådet skal på mandag aften tage stilling til, om kommunen vil bruge sin indsigelsesret. Socialdemokratiet har allerede oplyst, at partiets 18 medlemmer er tilhængere af de fem havvindmøller.

Peter E. Nielsen mener dog, at de fem planlagte møller med en minimum-afstand til Hirsholmene på 1,2 km og 4,5 km til land bør være lige høje.

- Det vil se tosset ud med to møller, som er lavere, vurderer han.

Ud fra et miljømæssigt og erhvervsmæssigt synspunkt mener Peter E. Nielsen, at det er vigtigt at påtage sig sit ansvar.

- Ligeledes er det vigtigt for vores erhverv og de arbejdspladser, det giver for vores virksomheder både direkte og indirekte, idet vi har virksomheder i Skagen, Strandby, Frederikshavn og Sæby, som direkte eller indirekte er leverandører til vindmølleindustrien, så jeg anbefaler et ja til det fremlagte projekt, fastslår Peter E. Nielsen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4