html_5 Lyn fra en klar himmel: Tönjum blev fyret i WH
Back
Mobiltop 1
13.12.2018 | Af: Michael Frederiksen

Lyn fra en klar himmel: Tönjum blev fyret i WH

Jens Henrik Tönjum stoppede ikke frivilligt i Frederikshavn White Hawks. Han blev til sin store overraskelse fyret efter storsejren på 7-1 tirsdag aften. Det oplyser den 23-årige svenskers far, Tommy Magnusson, til Kanal Frederikshavn.

Artikelbanner 1

Elite Nord Frederikshavn A/S skrev i går følgende i en pressemeddelelse: "Begge parter er blevet enige om at stoppe samarbejdet grundet Jens Henriks studie i Göteborg, som desværre kommer til at tage mere tid fremover. Jens Henrik har valgt at opprioritere sit jurastudie endnu højere, hvorfor det ikke kan forenes med ishockeyen fremover."

- Det er forkert. Det er ikke Jens Henriks beslutning at stoppe i Frederikshavn, og han kommer ikke til at have flere studier i januar, februar, marts og april end i september, oktober, november og december, fastslår Tommy Magnusson.

Jens Henrik Tönjum studerer jura i Göteborg, men passer sin træning i Frederikshavn 100 procent. Han var i gang med sin tredje sæson i White Hawks, hvor han er noteret for 66 point i 141 kampe.

Den sympatiske svensker er ifølge sin far meget skuffet over at være blevet fyret i White Hawks, som i stedet satser på den 25-årige canadier David Friedmann, der nu prøver lykken i sin syvende klub på tre sæsoner.

- I respekt for klubben vil jeg ikke sige mere, end at jeg vil fortsætte med at spille ishockey. Min agent er allerede i fuld gang med at lede efter en ny klub, siger Jens Henrik Tönjum til Kanal Frederikshavn.

Ifølge Tommy Magnusson, der selv har en fortid som spiller i Allsvenskan, blev hans søn kaldt til møde umiddelbart efter opgøret mod Herlev. Her oplyste White Hawks' ledelse, at klubben med øjeblikkelig virkning stoppede samarbejdet med Jens Henrik Tönjum.

- Klubben ønskede ham ganske enkelt ikke mere. Det kom som lyn fra en klar himmel. Der er jo ikke tale om, at han er røget ned i fjerdekæden. Tværtimod spillede han flere dobbeltskift, blandt andet i førstekæden, og han scorede også i tirsdags. Han er meget skuffet over fyringen, siger Tommy Magnusson.

Han er bevidst om, at fyringer forekommer regelmæssigt i topidræt, men han undrer sig over, at White Hawks skifter ud i spillertruppen, når holdet indtager andenpladsen og har vundet seks ud af de seneste otte kampe.

Tommy Magnusson, som selv bor i Løkken med sin kone, oplyser, at Jens Henrik Tönjum - sammen med sin agent, Morten Blichfeldt - mødtes med WH-ledelsen i går. Tönjum havde kontrakt for resten af sæsonen, men nu er der lavet en økonomisk aftale, så begge parter kan komme videre.

- Han synes, det er træls, som I siger i Danmark. Han havde det godt med holdet, klubben og byen, og vi føler også, at han udviklede sig fint i sine tre år i Frederikshavn, som jo desuden ligger fint i forhold til jura-studiet i Göteborg, siger Tommy Magnusson.

Han forventer, at Jens Henrik Tönjum finder en ny klub i enten Danmark, Sverige eller Norge.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4