html_5
Back
Mobiltop 1
06.12.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Lys på juletræ udsat for hærværk syv gange i år

Flere borgere har henvendt sig til Frederikshavn Kommune for at høre, hvorfor der ikke er lys i det store juletræ foran rådhuset. Det er dog ikke et valg fra kommunes side, men derimod konsekvensen af en hærværksmand, der flere nætter i træk har klippet ledningerne over.

Artikelbanner 1

Park og Vej fra Frederikshavn Kommune har igen og igen været nødt til at rykke ud til pladsen foran Frederikshavn Kommunes Rådhus, hvor det store juletræ traditionen tro er stillet op. I år er det nemlig ikke kun juleglæde, som træet vækker. Træets lyskæde har flere nætter i træk været udsat for hærværk, hvilket har resulteret i et helt eller delvist slukket juletræ.

- Der er en eller anden person, der nat efter nat bruger en skævbider til at klippe lyskæden over på de nederste grene. Jeg mener, at der er syvende gang, det er sket nu, og det koster altså en del at erstatte lyskæderne hver gang, fortæller Peter Nielsen, som er driftsleder hos Park og Vej.

Samtidig bruges der ressourcer på at sende mandskab ud for at tage de ødelagte lyskæder ned og erstatte dem med nye, som alligevel bliver klippet i stykker, når mørket falder på.

Hos Park og Vej har man nu taget konsekvensen af det gentagende hærværk og har i dag, torsdag 6. december, meldt sagen til politiet.

- Der er simpelthen en person, der enten ikke kan lide os eller ikke kan lide juletræet. Men uanset hvad, er det rigtigt træls, at de lader det gå ud over os på den måde. Derfor har vi nu valgt at anmelde det til politiet, siger Peter Nielsen.

Politiet har modtaget nu anmeldelsen og vil være mere til stede nær rådhuset.

- De har lovet at holde øje med det, så vi håber, at det hjælper, siger Peter Nielsen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4