html_5 En fødselsdagsgave til gavn og glæde
Back
Mobiltop 1
05.12.2018 | Af: Michael Cargufeldt

En fødselsdagsgave til gavn og glæde

Det var en fødselsdagsgave af de større, der blev pakket ud, da Bangsbostrand Kirke i søndags indviede den nye tilbygning til Sydfløjen. De godt 300 nye kvadratmeter blev taget i brug med maner efter en festgudstjeneste i kirken.

Artikelbanner 1

I søndags var det første søndag i advent, men også Bangsbostrand Kirkes 116 års fødselsdag. Provst Viggo Ernst Thomsen havde taget en megafon med for at være sikker på, at alle kunne høre hans indvielsestale. Det var en klog beslutning, idet kirken var fyldt som på dagen til juleaften.

Provsten havde lovet at gøre sin tale kort, og det blev den. Han nævnte blandt andet den nye bygnings Johannes Døber effekt i tagkonstruktionen. Det vil sige, at hældningen på taget peger mod kirken. Akkurat som Johannes Døberen gjorde det, da han med flid pegede på og banede vejen for Jesu virke, som det blandt andet står beskrevet i Johannesevangeliet.

Bagefter blev det overdraget to af Bangsbostrand Kirkes konfirmander at klippe den traditionelle røde snor som et symbol på bygningens kommende anvendelse som samlingssted også for de kommende generationer.

Da de mange gæster havde besigtiget gaven, var det tid til kirkefrokost i den "gamle" sydfløjs lokaler. Også her var der mange gæster, god mad og en fødselsdagstale af menighedsrådsformand Søren Borup.

Han kom ind på, hvor længe de nye lokaler havde været under vejs med planlægning, nabohøring og de nødvendige tilladelser. 


- Faktisk har selve bygningen af de 300 kvadratmeter været den del af processen, der har taget kortest tid i forhold til planlægningen, som jeg i høj grad kan takke det tidligere menighedsråd for, fortalte Søren Borup.

Han kom også ind på det gnidningsfrie samarbejde med håndværkerne omkring byggeriet og på personalets tålmodighed, der er blevet sat på lidt af en prøve i byggeperioden. Blandt andet med midlertidigt kirkekontor i en af konfirmandstuerne, støj og flytterod frem og tilbage.

- Såvel personale som håndværkere har vist, at de virkelig har villet det her, fortalte Søren Borup og takkede i samme forbindelse dem, der havde udvist en ekstraordinær indsats i forbindelse med byggeriet.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4