html_5 Større krav og hårdt arbejde bag FfI's succes
Back
Mobiltop 1
19.10.2018 | Af: Michael Frederiksen

Større krav og hårdt arbejde bag FfI's succes

En træner, der kræver benhårdt arbejde på træningsbanen, og spillere, som i langt højere grad end tidligere stiller krav til hinanden. 

Artikelbanner 1

Det er ifølge midtbanespilleren Frederik Klarskov to af forklaringerne på, at FfI står med det ene ben i Jyllandsserien. En sejr i morgen eftermiddag i hjemmekampen mod Aalborg Chang vil betyde, at FfI rykker op. Måske er FfI allerede rykket op, inden holdet løber på banen. Det sker, hvis Jetsmark tidligere lørdag eftermiddag sætter point til i udekampen mod Aabybro.

Frederik Klarskov tror på oprykning lørdag.

- Vi har vist os som det stærkeste hold i puljen. Man må i den grad sige, at vi har sat os selv i en gunstig position. Dog er intet afgjort, før vi arbejder de sidste point hjem - eller Jetsmark snubler - så der er ingen grund til at lade champagnepropperne poppe, før et af de scenarier er en realitet, siger Frederik Klarskov.

Hvorfor har det været FfI's efterår?

- Der er blevet stillet store krav til os som hold gennem de seneste par sæsoner, men for første gang i min tid i klubben har vi i spillertruppen også stillet krav til hinanden. Vi har højnet træningsfremmødet, og derfor er der også større konkurrence om pladserne - både på serie 1 og serie 3. Samtidig har det været vigtigt, at vi som hold har taget det sure slid sammen på træningsaftenerne. Det er med til, at vi løber den ekstra meter for hinanden på grønsværen, når kampene spidser til. Vi har vel ret beset løftet mere i flok, end hvad tidligere har været tilfældet, hvilket helt sikkert også er et af de værdigrundlag, vi bør bygge videre på, om det så hedder JS 2, eller serie 1 i det nye år, mener Frederik Klarskov.

Hvad har jeres nye cheftræner Troels Gaardbo gjort ved jer som trup og hold?

- Vi var en håndfuld, der havde spillet under Troels, senest han stod i spidsen for klubbens førstehold, og vi vidste godt, at det var en træner, der prisgav hårdt arbejde og det at give sig 100 procent - noget, vi må erkende, at vi ikke har haft nok af de forgangne sæsoner. Og for det ligger ansvaret kun på undertegnede og mine holdkammerater, understreger Frederik Klarskov.

- Troels rystede posen, og har henad vejen fundet fandenivoldskheden i os. Jeg tror først, det er i denne halvsæson, at vi har måtte indse, at en oprykning kun kan komme på tale, hvis vi gør vores bundniveau højere og mindsker vores udfald i løbet af sæsonen. Ydermere er han enormt ærekær med hensyn til det defensive spil. Han har et system, som han meget sjældent afviger fra, og som spillere bliver vi konstant gjort opmærksomme på hvilke fokus- og ansvarsområder, vi har på banen. Jeg tror desuden, at et ofte benyttet udtryk af Troels som: "Jeg vil ikke kunne se jeres røv for bare skosåler", beskriver hvilke krav, der bliver stillet til os fra sidelinjen under en turneringskamp.

Hvis I rykker op, hvad kommer der så til at ske lørdag aften og nat?

- Ha-ha, det tør jeg næsten ikke spå om. Harald Nielsens støvle skal i hvert fald støves af, da vi har haft et par debutanter i år. Foruden dét så tror jeg bare, at vi skal nyde, at vi endelig er i mål med noget, vi har kæmpet hårdt for. Med en tur i serie 2 og flere gange hvor vi har måtte se os slået på målstregen af et stærkere hold i den pågældende halvsæson, så vil det virkelig også være tiltrængt med en oprykning. Og det synes jeg ærligt talt også, at vi fortjener.

Opgøret lørdag kl. 16.00 mellem FfI og Aalborg Chang er Ugens Kamp i Sparekassen Vendsyssel Ligaen. Det betyder, at vi liveopdaterer fra Empire Stadium, når dommer Torben Clausen fløjter kampen i gang.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4