html_5 Vi skylder veteranerne respekt og anerkendelse
Back
Mobil-stor 1
15.11.2017 | Af: Michael Bertelsen

Vi skylder veteranerne respekt og anerkendelse

Byrådskandidat Michael Bertelsen (V) har skrevet dette indlæg: Med 529 veteraner er Frederikshavns Kommune efter Aalborg den kommune med fleste veteraner i Nordjylland. Desværre er vi også én ud af tre kommuner i Nordjylland, som ikke i regi af kommunen gennemfører flagdagen 5. september. Dagen, hvor vi som samfund har mulighed for at anerkende veteranerne.

Artikelbanner 1

Vi skylder veteranerne, at de får respekt og anerkendelse for det arbejde, som de har gjort for os alle. Heldigvis har langt de fleste veteraner et godt og velfungerende liv, men der er en gruppe, som trænger til hjælp. Venstre vil derfor arbejde for, at Frederikshavn Kommune får udarbejdet en veteranpolitik, som skal danne grundlag for, hvordan man i forvaltningen skal arbejde med og støtte veteranerne.

Et af de afgørende forhold omkring veteranerne er at forstå deres situation og årsagen til, hvorfor vi har veteraner. Vi har veteraner, fordi vi som samfund tror på, at vi gennem deltagelse i internationale aktioner kan bidrage til en bedre verden. I lige så høj grad spiller det en rolle, at vi andre som en følge heraf kan leve et liv, hvor demokrati og frihed er en selvfølge. Det er vigtigt, at vi alle accepterer og forstår denne præmis.

Når vi i dag udsender personel til verdens brændpunkter, så skal hver enkelt medarbejder tage stilling til "min sidste vilje". Jeg har selv prøvet at udfylde denne, men da jeg skulle udfylde mit afskedsbrev, så ramte virkeligheden mig hårdt.

Med andre ord: De landsmænd og medborgere, som vi udsender, har gjort sig tanker om, at man grundet sin stillingtagen til situationen i verden kan ende med at skulle betale den ultimative pris. Derfor skylder vi disse vores veteraner respekt og anerkendelse for det arbejde, som de har gjort, og som de stadig gør for os andre.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4