html_5 Nordisk Kadetstævne bliver uden skibe
Back
Mobil-stor 1
25.03.2023 | Af: Michael Frederiksen

Nordisk Kadetstævne bliver uden skibe

Søværnets Officersskole afvikler i dagene 9.-13. august i år Nordisk Kadetstævne i Frederikshavn. Det bliver dog desværre uden skibe. Det blev Økonomiudvalget orienteret om i denne uge.

Artikelbanner 1

Da politikerne i august sidste år bevilgede 160.000 kroner til arrangementet, blev politikerne oplyst, at der normalt deltager to-tre større skibe og op til otte mindre skibe med en samlet besætningsstyrke på omkring 400-500 mand, heraf cirka 300 kadetter.

Nu viser det sig desværre, at ingen skibe kommer til Frederikshavn. I den forbindelse meddeleler Søværnets Officersskole, at skibene normalt kun er en meget lille del af Nordisk Kadetstævne.

Stævnet i august får deltagelse af 300-350 personer. Der vil alle dage være begivenheder, som offentligheden kan komme og kigge på, og hvor kadetterne konkurrerer med lokale foreninger og det lokale beredskab. De lokale foreninger og beredskabet vil blive inddraget og skal stille op mod kadetterne.

Det foreløbige program ser således ud:

Onsdag 9. august: Åbningsparade foran Frederikshavn Rådhus med et samlet kadetkorps fra fire lande, som går igennem byen.

Torsdag 10. til lørdag 12. august: Terrænløb i Bangsbo, beachvolley på Palmestranden, løb med momenter i Vandværksskoven, tovtrækning ved Rådhuset, femkamp ved Nordre Skanse.

Søndag 13. august: Gudstjeneste i Frederikshavn Kirke med orlogspræster og afslutningsparade foran rådhuset.

Der vil således være meget at se på for publikum.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4