html_5 Jan dropper partistøtte: Jeg føler mig svigtet
Back
Mobil-stor 1
21.03.2023 | Af: Marcus Linkhorst

Jan dropper partistøtte: Jeg føler mig svigtet

Jan Hansen er en af de 50 medarbejdere på MAN Energy Solutions i Frederikshavn, der har droppet partistøtten til Dansk Metal efter afskaffelsen af store bededag. Han føler sig svigtet af Socialdemokratiet, fortæller han. <o:p></o:p>Artikelbanner 1

I weekenden kunne Kanal Frederikshavn fortælle, at adskillige medarbejdere på Orskov Yard og MAN Energy Solutions i Frederikshavn har droppet partistøtten til Dansk Metal.

Det betyder, at Dansk Metal ikke længere må bruge kontingentpenge fra dem, der framelder sig, til politisk arbejde.

De har droppet det som følge af afskaffelsen af store bededag. En af dem, der har gjort det, er Jan Hansen, der er ansat på MAN Energy Solutions.

- Det har jeg, ja. Jeg tror ikke, det forandrer noget, men jeg synes også, man skal tale sin egen sag, lyder det, da Kanal Frederikshavn fanger ham mandag eftermiddag.

SVM-regeringen har modtaget meget kritik, fordi afskaffelsen kommer på den af side af en lang valgkamp, hvor ingen af de tre partier sagde noget om, at de ville fjerne helligheden.

Men det er ikke det, der generer Jan Hansen.

- Vi har en regering, der beder os om at yde mere. Det koster mig en feriedag. Det kunne jeg egentlig leve med, men de indfører samtidig topskattelettelser. Det er ikke sådan, man kan bede nogen om at yde, og så hiver man hjem til andre steder. Det er grundlæggende derfor, jeg gør det, siger han og tilføjer:

- Så jeg føler mig utrolig svigtet af Socialdemokratiet, der normalt er vores parti.

- Hver ting til sin tid
Jan Hansen fortæller, at han ved seneste valg stemte på Socialdemokratiet. Men sådan bliver det ikke ved næste valg, efter de har sløjfet store bededag.

Socialdemokratiet har altid selv sagt ”skattelettelser eller velfærd”, men der skal være plads til skattelettelser, forsikrer Jan Hansen.

- Jeg er ikke modstander af topskattelettelser, men hver sin ting til hver sin tid. De samme partier siger, at vi skal droppe bededag, fordi det koster at støtte Forsvaret, det er fair nok. Men så kan man da ikke med den anden hånd levere topskattelettelser.

- Dem, der arbejder meget, skal også have lov til at modtage skattelettelser for min skyld. Det er det, at de gør begge dele, der er pisseirriterende. Der burde vi have et parti, der trak den modsatte retning.

Dansk Metal, som Jan Hansen, er medlem af, var også på Christiansborg Slotsplads, da der tidligere på året var demonstration mod afskaffelsen af bededagen. Men Dansk Metal bør gøre mere, mener han.

- Luk kassen! Det kan vi alle sammen forstå. Det er utroligt, som kroner og ører kan hjælpe os på vej.

Når regeringen har forklaret, hvorfor den afskaffer store bededag, har den sagt, det er for at bruge flere penge på Forsvaret. Jan Hansen har dog sin egen analyse af, hvorfor de sløjfer en helligdag.

- Jeg tror, det er, fordi vi er for lidt på arbejdsmarkedet. Men der, hvor jeg kommer fra, kalder man en spade for en spade. Så sig det, som det er, at det er fordi, vi mangler hænder, og vi skal have flere til at yde mere.

I alt har cirka 100 mand frameldt sig partistøtten på Orskov Yard og MAN Energy Solutions. 


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4