html_5 Amerikansk datacenter kommer til Sæby
Back
Mobil-stor 1
02.02.2023 | Af: Kanal Frederikshavn

Amerikansk datacenter kommer til Sæby

Prime - en global udbyder af hyperskala- og engrosdatacentre - annoncerer torsdag planer om at udvide sit EMEA-fodaftryk til Danmark med en 124 megawatt campus. Placeret på Energivej i Sæby har Prime Denmark tre hyperskala datacentre og vil blive markedsført til internationale cloud-udbydere, internetvirksomheder, AI og Global Fortune 500.

Artikelbanner 1

- Danmark repræsenterer en stærk vækstmulighed for Prime, siger Nicholas Laag, grundlægger og administrerende direktør for Prime i en pressemeddelelse, oplyser TV2 Nord.

I projektfasen har blandt andre Frederikshavn Kommune, Invest in Denmark, Dansk Datacenterforening, Sæby Varmeværk, Redbrooks EMEA, NNDC og andre partnere været involveret.

Bæredygtighed står ganske vist også højt på dagsorden i det nye projekt, som vil blive det mest bæredygtige nogensinde, oplyser Prime Data Center. Her vil overskudsvarmen fra driften flyttes direkte videre til det lokale fjernvarmenet som CO2-neutralt og 100 procent drevet med grønenergi.

- Med vores fokus på at være Danmarks førende inden for kulstoffri fjernvarme er vi glade for at samarbejde med Prime om dette. Ved at arbejde sammen kan vi øge bevidstheden om værdien af fjernvarme i Danmark og udenfor, siger Trine Saaby, bestyrelsesformand for Sæby Varmeværk på vegne af Prime Data Center.

- Dette projekt vil bevise, at datacentre kan have netto-positive miljøpåvirkninger på lokalsamfund, hvilket er en afgørende mulighed for industriens kontinuitet i de kommende år, siger Michael Wall, Senior Vice President for Prime Data Center i Europa.

Det nye campus i Sæby er ifølge TV2 Nord designet til at opnå landets første DGNB Gold-certificering for bæredygtighed. Spildvarme vil blive genbrugt og brugt til at levere fjernvarme fra Sæby Varmeværk til lokalsamfundet.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4