html_5 Talentfulde og flittige studerende belønnet
Back
Mobil-stor 1
02.02.2023 | Af: Kanal Frederikshavn

Talentfulde og flittige studerende belønnet

I forbindelse med Vækst og Vilje-erhvervsarrangementet i Det Musiske Hus i Frederikshavn uddelte Roblon Fonden i dag årets uddannelsespriser – fire priser på hver 25.000 kroner.

Artikelbanner 1

Priserne er uddelt inden for de to kategorier "Særlig høj faglighed" og "Iværksætteri og entreprenørskab". Det er erhvervsskolerne i Frederikshavn, der har indstillet deres mest talentfulde studerende.

Priserne blev uddelt af Roblon Fondens bestyrelsesformand, Anker Laden-Andersen. Han begrundede priserne med disse ord:

- Fremtidens arbejdskraft er de unge mennesker, som uddanner sig, engagerer sig og dygtiggør sig. Derfor besluttede fonden for nogle år siden at indstifte en uddannelsespris til udvalgte talenter fra byens erhvervsuddannelser. Med Roblon Fondens Uddannelsespris anerkender og fremhæver vi den særlige indsats hos de studerende, som kommer til at udgøre en vigtig del af fremtidens arbejdskraft.

I kategorien for høj faglighed gik uddannelsespriserne til Sofie Steenberg Lindegaard, der læser til maskinmester på MARTEC, og Alexander Høeg Grochalski, som læser til skibsmontør på EUC Nord, samt Catrine Christensen, der uddanner sig til kontorelev inden for offentlig administration på Frederikshavn Handelsskole.

Sofie Lindegaard er i gang med at afslutte 7. semester og har et særdeles højt karaktergennemsnit på 11,7. Hun er også yderst aktiv i lektiecafeen, hvor hun yder en frivillig indsats for sine medstuderende ved at give dem værktøjer til opgaveløsningen.

Alexander Grochalski brænder for sin uddannelse. Det kommer til udtryk gennem et stort engagement både på skolen og på virksomheden MAN Energy Solutions, hvor han er tillidsmand for lærlingene. Hos MAN Energy Solution nyder Alexander respekt for sit høje faglige niveau og gåpåmod. Det gør, at flere kunder direkte efterspørger Alexander, hvis de har haft ham ombord tidligere.

Catrine Christensen bliver færdiguddannet til sommer. Hun har haft sin elevtid hos ATP, hvor hun har arbejdet med Feriegiro og Lønmodtagernes Garantifond. På lærepladsen fremhæver man, at Catrine har et stort engagement i sin egen uddannelse. Hun er nysgerrig og stiller spørgsmål, hvorved hun hurtigt har tilegnet sig ny viden og forstået at omsætte den til handling.

I kategorien for iværksætteri gik uddannelsesprisen til Oliver Grubak Thomsen, der læser HTX med uddannelsesretningen Teknologi og design på EUC Nord.

Oliver Thomsen brænder for at skabe nye produkter, fællesskaber og teknologier. I designfaget har han udviklet et natbord med indbygget belysning og vist stor forståelse for hele processen fra løs idé til skitse til prototype til færdigt produkt og til den fremtidige recycling af materialerne. Desuden har han været med til at starte en forening for børn, der vil dyrke teknologi, programmering og digitalt design i deres fritid. Foreningen Coding Pirates i Frederikshavn har netop afsluttet sin første sæson med stor succes.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4