html_5 Kommunen tager affære: Skrotbiler vil blive fjern
Back
Mobil-stor 1
02.02.2023 | Af: Kanal Frederikshavn

Kommunen tager affære: Skrotbiler vil blive fjernet

Bilerne hober sig stadig op hos Knivholt Autoophug i Frederikshavn. Der er fortsat langt flere skrotbiler end tilladt. Det er til trods for, at Frederikshavn Kommune kort før jul gav ejeren påbud om snarest og inden 1. februar at få fjernet de ulovlige biler. Således er fristen nu udløbet.

Artikelbanner 1

TV2 Nord har talt med skrothandlerens søn, der fortæller, at man selvfølgelig vil efterkomme kommunens påbud, og man har en plan. Han ønsker dog ikke at uddybe planen, ligesom han eller faderen heller ikke ønsker at stille op til interview.

Frederikshavn Kommune har også en plan, der betyder, at kommunen i går tog affære.

- Vi har stadig en sikker hånd på rattet, de biler kommer væk. Enten bliver det ejeren selv eller også bliver det kommunen, der fjerner bilerne, siger borgmester Birgit S. Hansen til TV2 Nord.

Meget tyder dog på, at borgmesteren må væbne sig med tålmodighed, for der er en lang række regler og rettigheder, der skal overholdes, før kommunen kan gribe ind. Det er således ikke nok, at kommunen kort før jul sidste år gav skrotejeren et påbud.

I første omgang har den tekniske direktør Boie Frederiksen onsdag været på besøg hos Knivholt Autoophug for at se, om der fortsat er for mange biler.

Næste skridt tages i dag, når kommunen igen foretager tilsyn og blandt andet tæller alle bilerne.

Derudover bliver Miljøstyrelsen informeret om forholdene på Mariendalsvej 105 hos skrothandleren, ligesom kommunen udarbejder en varslingsrapport.

Borgmester: Vi har sikker hånd på rattet
- Vi får lavet en varslingsrapport, der sendes til ejeren, og den fortæller, at vi har tænkt at komme og hente af hans ejendom, forklarer borgmester Birgit S. Hansen og tilføjer:

- Det, som man skal holde sig for øje, er, at vi lever i en retsstat. Det betyder, der er varsler, frister og høringer, der skal overholdes, ligesom ejendomsretten er ukrænkelig. Når en kommune som myndighed går ind i en sag som denne, skal vi overholde de regler, der er, og det er det, det kan virke lidt trægt og kommunalt. Men vi har en sikker hånd på rattet. Forholdene derude bliver bragt i orden, det er 100 procent, udtaler borgmesteren til TV2 Nord.

Antallet af ulovlige biler er vokset

Skrothandleren er for flere år siden dømt i både byretten og landsretten for at have 800 biler for meget på sin grund. Alligevel er antallet af biler fortsat med at vokse.

TV2 Nord fik i efteråret 2022 aktindsigt i sagen, og den viste, at kommunen og miljøtilsynet siden 1994 har vidst, at der var mindst 500 biler mere, end der var godkendelse til på ejendommen. I 28 år har myndighederne altså vidst, at der var alt for mange biler opmagasineret.

Borgmester fik hasteredegørelse
Og selv om det ene miljøtilsyn efter den andet har dokumenteret, at Knivholt Autoophug overskred sin miljøgodkendelse med langt over 100 procent, så skred kommunen ikke til handling og fjernet bilerne.

TV2 Nords omtale af sagen fik kort før jul formanden for plan- og miljøudvalget, Peter E. Nielsen, til at kræve en redegørelse fra forvaltningen til det næste møde efter nytår. Men allerede få dage senere greb borgmesteren ind og bad om en hasteredegørelse.

Kort efter kom beskeden fra borgmesteren:

Skrothandleren skulle fjerne det ulovlige lager af biler - og hvis han ikke selv gjorde det, så ville kommunen gøre det.

Nu har kommunen taget det første skridt.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4