html_5 Kransekage, grillpølser og bobler i havkajakklub
Back
Mobil-stor 1
02.07.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Kransekage, grillpølser og bobler i havkajakklub

De nye roere i Frederikshavn Havkajakklub har været til "eksamensdag". De skulle vise, hvad de havde lært efter de forgangne fem ugers kursusforløb. 

Artikelbanner 1

Årets hold bestod af ni nye roere, men kun fem af disse kunne deltage i denne dag. De resterende fire kommer til eksamen en anden dag.

De nye roere skal vise, at de behersker de basale ro-teknikker for at kunne få deres bevis på at have bestået. De vigtigste to af disse teknikker er, at man kan redde sig selv og redde en makker, hvis man skulle være ude for, at man selv vælter eller en af kajak-vennerne vælter.

Efter aflagt prøve mødes nye og gamle roere til festlighederne, der traditionen tro består af grillpølser, "bobler" og kransekage – alt sammen af mærket "ad libitum", idet begrænsningen naturligvis er, at alle skal køre hjem.

- At over halvdelen af klubbens medlemmer kan samles til et sådant arrangement, efter at de nye roere har bestået eksamen, er et tydeligt bevis på, at der er skabt et rigtigt godt kammeratskab i klubben. Selv om Frederikshavn Havkajakklub er en forholdsvis ny klub med kun godt to år på bagen, har vi allerede nu fået skabt en række gode traditioner, hvoraf denne blot er én af disse, siger formand Hans Chr. Højslet.

Roerne har nu bestået eksamen, og skal efterfølgende have roet 100 kilometer ifølge med en erfaren roer, før den nye roer bliver frigivet og må ro på egen hånd.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4