html_5 Borgmester modtog det olympiske flag i Kolding
Back
Mobil-stor 1
22.05.2022 | Af: Michael Frederiksen

Borgmester modtog det olympiske flag i Kolding

Tre intense dage med idrætskonkurrencer, fest og fællesskab blev afsluttet med fornemt royalt besøg, da H.K.H. Prinsesse Benedikte søndag besøgte Special Olympics Idrætsfestival i Kolding. Ved samme lejlighed fik borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, overdraget værtsskabet for Special Olympics Idrætsfestival 2024.

Artikelbanner 1

Der var store smil på alles læber, da borgmesteren sammen med 20 håndboldspillere fra Frederikshavn og 11 svømmere fra Skagen modtog det olympiske flag i Kolding.

Special Olympics Idrætsfestival afvikles næste gang 24.-26. maj 2024, hvor Frederikshavn er værtskommune.

- Vi glæder os så meget og er i fuld gang med forberedelserne under overskriften "Værtskab i verdensklasse". Vi lægger os virkelig i selen for, at deltagerne får en kanongod oplevelse, både i forberedelserne og under festivalen, og at alle går derfra med følelsen af, at vi har gjort alt for, at de skal føle sig velkomne, siger Birgit S. Hansen.

Hun kunne glæde sig over, at to svømmere fra Skagen Svømmeklub vandt guld i Kolding, mens begge hold fra FfI Håndbold vandt bronze.

Det royale besøg vakte stor glæde blandt de mange deltagere, og H.K.H. Prinsesse Benedikte stillede velvilligt op til fotografering med flere atleter, inden hun overrakte medaljer i håndboldturneringen. Hun overværede desuden, hvordan atleterne fik lavet en sundhedsrapport og fik undersøgt bl.a. tænder, øjne og fysik og fik gode kostråd i sundhedsprogrammet Healthy Athletes.

Herefter samledes de mere end 1.200 deltagende idrætsudøvere med udviklingshandicap og deres trænere, ledere og frivillige for sidste gang i Sydbank Arena oven på formiddagens finaler og præmieoverrækkelser til festivalens afslutningsceremoni. Den bød på både gymnastikopvisning, sange ved den lokale X Factor-deltager Sofie Thomsen, taler og ikke mindst klapsalver, krammere og high fives i stor stil, inden stafetten blev givet videre til Frederikshavn Kommune.

- Det har været en fantastisk weekend. Der er blevet gået til den på banerne, og I er kommet med alt, hvad I har. Vi har været så glade for at kunne byde jer velkommen, og jeg håber, at I har haft nogle gode dage her i Kolding og tager både sejre, nye venskaber og store øjeblikke med jer hjem, sagde Koldings borgmester, Knud Erik Langhoff, inden Special Olympics-flammen blev slukket.

Også Parasport Danmarks formand, John Petersson, glæder sig over en på alle måder vellykket weekend:

- Det har været helt fantastisk at overvære den glæde og det engagement, alle atleterne har udvist. Kolding Kommune har udvist stort engagement og sat alle sejl til for at give deltagerne en god oplevelse, og atleterne har givet så meget igen, siger han og glæder sig samtidig over, at festivalen også har sat fokus på atleternes sundhed i et bredere perspektiv:

- Jeg håber, at vi med sundhedsscreeningerne har gjort deltagerne opmærksomme på, hvor vigtigt det er at leve sundt - ikke kun ved at dyrke motion, men også ved at spise sundt, gå regelmæssigt til læge og tandlæge og hvad der ellers hører til.

Fakta
• Det var den ottende udgave af Special Olympics Idrætsfestival med deltagelse af 1.241 atleter samt cirka 300 trænere og hjælpere.
• Der blev afviklet stævner i 12 idrætter
• Idrætsfestivalen er et breddeidrætsarrangement for alle personer over 16 år med udviklingshandicap og særlige behov, uanset sportsligt niveau.
• Parasport Danmark og Kolding Kommune var værter for Special Olympics Idrætsfestival 2022.
• Frederikshavn Kommune bliver i 2024 den niende værtskommune for idrætsfestivalen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4