html_5 Årets Nordjyde: Festen rykker til Frederikshavn
Back
Mobil-stor 1
22.05.2022 | Af: Michael Frederiksen

Årets Nordjyde: Festen rykker til Frederikshavn

TV2 Nord kårer for sjette gang Årets Nordjyde og Årets Nordjyske Ambassadør. I år flytter festen til Arena Nord i Frederikshavn, og så kommer der en ny dommer med på holdet. Og det bliver med både bifald, guldregn og storslået fest.

Artikelbanner 1

- Det er nordjyder, som har hjertet på det rette sted. Som har fået en idé, som for manges vedkommende er eksploderet. Det kan være små ting, der er blevet gjort gennem mange år, og det kan være store sager, der er blevet blæst op på kort tid, som gør en forskel, siger Lasse Heidelbach, der er en af dommerne til Årets Nordjyde.

Og der er flere nyheder på programmet i år. Tidligere har Årets Nordjyde været afholdt i både Aalborg og Hjørring, men denne gang rykker showet til Frederikshavn, hvor Arena Nord skal sætte rammerne for festen.

- Årets Nordjyde er jo for alle nordjyder, og det skal venuet også være med til at illustrere, siger Peter Møller Madsen, der også er dommer ved Årets Nordjyde.

Christinna Pedersen ny dommer i år
Samtidig vil dommerpanelet se en smule anderledes ud i år.

Den tidligere badmintonstjerne Christinna Pedersen, som afsluttede karrieren i Vendsyssel Elite Badminton, træder ind i dommertrioen i stedet for skuespiller Lone Rødbroe, der er optaget af en forestilling på Vendsyssel Teater til efteråret.

I dag har Christinna Pedersen lagt badmintonketsjeren på hylden, og hun glæder sig nu til at være med til at hylde de nordjyske ildsjæle og finde Årets Nordjyde.

- Det skal være en, som bare er god til at gøre noget godt for andre, og dem har vi jo heldigvis rigtigt mange af her i Nordjylland. Det er vigtigt også at huske dem, for det er tit dem, der står bagved. Så at kunne sige "vi har set dig," det er rigtigt vigtigt, siger Christinna Pedersen til TV2 Nord.

Christinna Pedersen har selskab af to garvede dommere, der også var med til at finde Årets Nordjyde sidste år - nemlig Peter Møller Madsen, der står i spidsen for Nibe Festival, og Lasse Heidelbach, der sammen med sin kone har stiftet patientforeningen ”Organdonation, ja tak”.

Alexander fra Elling vandt i 2021
Alexander Møller Nielsen fra Elling løb med titlen som Årets Nordjyde i 2021.

Han vandt titlen som Årets Nordjyde, den flotte bronzestatuette og de 50.000 kroner, der følger med prisen, for det arbejde han har gjort for at samle ind til Børnecancerfonden gennem initiativet Danmark for Børnecancerfonden, hvor han arrangerer motionsløb hvor overskuddet går til Børnecancerfonden.

Nystiftet pris uddeles for anden gang

De tre dommere har til opgave at udvælge fem finalister til Årets Nordjyde 2022 blandt de mange indstillinger, som nordjyderne sender ind.

Indstillingsperioden starter 12. juni og varer hen over sommerferien.

Men det er ikke længere dommernes eneste opgave at finde de fem finalister - sidste år indstiftede TV2 Nord nemlig en ny pris, som uddeles i forbindelse med Årets Nordjyde.

Den nye pris hedder Årets Nordjyske Ambassadør, og den gives til en person, der har været med til at sætte fokus på Nordjylland og få regionen på kortet både nationalt og internationalt.

Det er de tre dommere, der i forening har fået til opgave at udpege ambassadøren. Sidste år gik prisen til Aalborg Håndbolds direktør Jan Larsen.

Hvem der bliver Årets Nordjyde og Årets Nordjyske ambassadør 2022 må du vente lidt endnu med at se. Showet finder sted 6. oktober, og du kan både komme med som publikum i Frederikshavn eller følge fejringen på TV2 Nord SALTO og tv2nord.dk.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4