html_5 Overtager jernbanespor - men har det en fremtid?
Back
Mobil-stor 1
27.01.2022 | Af: Michael Frederiksen

Overtager jernbanespor - men har det en fremtid?

For at sikre kommunal indflydelse på fremtidens erhvervsinfrastruktur til og fra Skagen Havn sagde byrådet i aftes ja til et tilbud fra Nordjyske Jernbaner om at overtage skinnerne på strækningen fra Skagen Station til havnen.

Artikelbanner 1

Frederikshavn Kommune får det 2.064 kvadratmeter smalle område for nul kroner, men kommunen skal til gengæld betale udgifterne til retablering af området, hvis skinnerne ikke skal benyttes fremover. Det vurderes at koste 1-1,5 millioner kroner.

Borgmester Birgit S. Hansen (S) lægger dog ikke skjul på, at byrådet satser på, at jernbanesporet ned til havnen har en fremtid. Håbet er derfor, at skinnerne kan blive liggende.

- Vi går nu i dialog med Skagen Havn og virksomhederne på havnen. Kommunen har en grøn dagsorden, og alle er enige om, at vi gerne vil have mere fragt flyttet over på skinner, siger borgmesteren.

På onsdagens byrådsmøde blev 43-årige Rolf Nielsen udpeget som nyt bestyrelsesmedlem i Skagen Havn. Hans cv er i denne sammenhæng yderst interessant.

Han kommer med 25 års erfaring fra Mærsk. Siden 2018 har han haft ansvaret for virksomhedens containerterminal i Mellemøsten. Hans netværk er stort, når det gælder godstransport, og en af hans opgaver som bestyrelsesmedlem i Skagen Havn bliver at øge container-trafikken.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4