html_5 Badminton: Over 700 spillere dyster i Fr.havn
Back
Mobil-stor 1
26.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Badminton: Over 700 spillere dyster i Fr.havn

Frederikshavn Badmintonklub er i den kommende weekend vært for landsmesterskabet for ungdomsspillere, VICTOR LM 2022. Over 700 spillere fra hele landet skal spille på 53 baner i Frederikshavn.

Artikelbanner 1

Den røde cafeteriesaft, summen i hallen, hurtig ketsjerføring og umådeligt vakse fødder.

Landmesterskaberne er lige rundt om hjørnet. De seneste to år har stævnet været aflyst som følge af corona-pandemien. I weekenden skal der dog atter klaskes til fjerbolde, når badmintonspillere fra alle dele af Danmark skal konkurrere mod hinanden. Alle vil forsøge at tilkæmpe sig titlen som landsmester, og det hele foregår i Frederikshavn, som er værtsby for stævnet.

Én af dem der har oplevet at stå øverst på podiet ved LM er Victor Svendsen fra Hjørring, som i dag spiller i Vendsyssel Elite Badminton. Selvom det er 16 år siden, husker han det stadigvæk.

- Det var en gigantisk ungdomsturnering, så der var smæk på og mange børn på ens egen alder. Det betød, at der altid var nogen at spille og lege med, når man ikke var i kamp. Lige som i dag så gik jeg selvfølgelig altid efter at vinde, og der var bare noget ekstra fedt over at kunne kalde sig landsmester, siger Victor Svendsen.

Siden triumfen ved LM har Victor Svendsen ikke hvilet på laurbærrene. I 2021 høstede han frugterne af mange års hårdt arbejde med flere daglige træninger. Her blev han nemlig danmarksmester i herresingle. Og hvilken titel er så størst, hvis man spørger den nuværende VEB-spiller, der i holdkampsregi har hjemmebane i Arena Nord i Frederikshavn?

- De betyder næsten lige meget, lyder det med et grin.

- Eller måske rangerer DM-titlen en smule højere, men LM-sejren betyder også meget, fordi den var med til at vise mig, at jeg havde flair for at spille badminton, siger den 26-årige vendelbo.

Allerede som 10-årig udtalte Victor Svendsen såmænd også, at han ville være professionel. Trods dét var den håbefulde og dengang krølhårede badmintonspiller langt fra kun drevet af resultater.

- Jeg syntes, at badminton var skide sjovt, og sådan skal det også være. Jeg kan huske, at jeg havde svært ved at sove om fredagen, inden jeg skulle til stævne om lørdagen. Særligt til stævner som LM glædede jeg mig ufatteligt meget, fordi arrangementet var så stort og var med overnatning. Det gav et unikt fællesskab, stemningen var god, og så havde man rig mulighed for at stifte nye venskaber, fortæller han.

Der skal spilles på 53 badmintonbaner i Arena Nord, Abildgårdhallen, FFK-Centret, Frederikshavn Friskole og Bangsbohallen. 80 frivillige hjælper til. Over 700 spillere er tilmeldt, og det hele afsluttes søndag, når der er færdigspillet næsten 2000 kampe.

Det bliver spændende at se, hvem der følger i fodsporene på Victor Svendsen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4