html_5 Skagen-virksomheder sammen om ugentlig test
Back
Mobiltop 1
19.01.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Skagen-virksomheder sammen om ugentlig test

Fra i morgen, onsdag 20. januar, bliver 500 medarbejdere fra 10 virksomheder i Skagen og Ålbæk testet i et mobilt testcenter. Testen gentages hver uge fremover.

Artikelbanner 1

I onsdags meddelte justitsminister Nick Hækkerup, at testkapaciteten bør udnyttes bedre, blandt andet ved at virksomhedernes medarbejdere testes regelmæssigt.

Torsdag tog HR-chef Susanne Nielsen fra Scandic Pelagic i Skagen kontakt til Daniel John Høgedahl, Erhvervshus Nord, for at høre, om det var en mulighed for fiskeindustrien i Skagen og Aalbæk. Han tog straks fat på at finde de rigtige kontaktpersoner i regionen.

Fredag meldte chefkonsulent Ane Allermann Lemvigh fra Region Nordjylland tilbage, at det var muligt, hvis man kunne samle tilstrækkelig mange medarbejdere og stille velegnede lokaler til rådighed.

Mandag tog Susanne Nielsen kontakt til ni andre virksomheder i Skagen og Aalbæk, som alle havde behov for at lade medarbejdere teste og gerne ville være med i et fælles projekt.

Onsdag og torsdag i denne uge bliver 500 medarbejdere fra 10 virksomheder corona-testet i Ålbæk og Skagen, og det vil de blive en gang om ugen, indtil smittetrykket er under kontrol.

- Vi har taget dette initiativ for at sikre en hurtig og effektiv smitteopsporing, så vi kan opretholde vores produktion. Derfor går vi også aktivt ind i smitteopsporingen sammen med myndighederne, når en medarbejder testes positiv. Jeg er imponeret over den hurtige og effektive indsats hos Erhvervshus Nord og Region Nordjylland, som har gjort dette muligt på under en uge. Og jeg er glad for, at så mange virksomheder i Skagen og Ålbæk vil være med. Når vi står sammen, kan vi få ting til at ske, siger Susanne Nielsen.

Hun understreger, at testen er den rigtige PCR-test, som er mest nøjagtig. Kapaciteten i det mobile testcenter er 80 test i timen. De 10 virksomheder koordinerer tidsplanen, så medarbejdere fra samme virksomhed testes sammen. De 500 medarbejdere er inddelt i tidsrum, så produktionen skal ligge stille så kort tid som muligt.

Hos Erhvervshus Nord har konsulent Daniel John Høgedahl mange rosende ord til medarbejderne i Region Nordjylland, der greb opgaven med kort varsel og fandt en rigtig god løsning på det lokale test-behov i Skagen.Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2