html_5 EUC Nord: Stor interesse for virtuel info-aften
Back
Mobiltop 1
19.01.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

EUC Nord: Stor interesse for virtuel info-aften

EUC Nord i Frederikshavn og Hjørring ånder lettet ud efter at have afviklet en vellykket virtuel infoaften. Det handlede om at fortælle de ældste folkeskoleelever om ungdomsuddannelser, da de snart skal vælge, hvad de skal lave efter sommerferien.

Artikelbanner 1

Eleverne tog godt imod tilbuddet og deltog talrigt i de live-events, EUc Nord havde sat op på htx og eud. Især htx var populært, og de havde mere end 100 nysgerrige elever på online-besøg. Rektor Karsten Asmussen fulgte med på sidelinjen, og han var tilfreds med det han så, og hvor mange der deltog.

- Jeg er glad og lettet over, at det gik godt, og at så mange så med. Vores lærere havde virkelig gjort sig store anstrengelser for at præsentere vores uddannelse bedst muligt med masser af naturvidenskab, teknologi, design og kommunikation, som jo er vores særkende. Jeg håber, det hjalp vores gæster til at blive mere afklarede om deres studievalg, siger Kristian Asmussen.

Alle folkeskoleelever skal i disse dage beslutte sig for, hvilken ungdomsuddannelse de vil starte på efter sommerferien, og ifølge Karsten Asmussen gør COVID-19-situationen det meget sværere end normalt.

- Vi har desværre en stor gruppe af folkeskoleelever, som ikke har været i brobygning eller besøgt skolen for at snuse til vores uddannelser. Og det er et stort problem, da det i høj grad er med til at afklare deres uddannelsesvalg. Vi har forsøgt at gøre det, vi kan online, men det vil aldrig være det samme som at besøge skolen fysisk, siger Kristian Asmussen.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier har sendt et brev til Børne- og Undervisningsministeriet med en appel om, at tilmeldingsfristen rykkes fra 1. marts til 1. april og dermed give eleverne lidt mere tid til at beslutte sig.

- Jeg håber virkelig, at de i de kommende måneder får lov til at besøge os fysisk, og vi er klar, så snart COVID-19-restriktionerne giver os lov til at invitere dem på et rigtigt besøg, lover EUC Nords rektor.

Også eud-uddannelserne på EUC Nord i Frederikshavn melder om god interesse for deres online-event. Traditionelt har de ikke så mange besøgende til deres info-aften i januar som for eksempel htx, men situationen taget i betragtning var man tilfreds med besøgstallet på omkring 50.

Alle de virtuelle online-events på EUC Nord foregik via Facebook, og man kan gå ind på de forskellige uddannelsers Facebook-sider og gense eventen, hvis man ikke lige fik den set live.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2