html_5 Ny kæmpe M.A.R.S-ordre sender vigtigt signal
Back
Mobiltop 1
19.01.2021 | Af: Michael Frederiksen

Ny kæmpe M.A.R.S-ordre sender vigtigt signal

Modern American Recycling Services Europe i Frederikshavn er blevet tildelt en kontrakt af Teekay Petrojarl Floating Production UK, som er den største FPSO-operatør i Nordsøen.

Artikelbanner 1

Opgaven går ud på demontering og genanvendelse af Petrojarl Banff FPSO efter 21 års tjeneste i Nordsøen. En FPSO er en flydende produktionsplatform.

- Vi sender med denne kontrakt et vigtigt signal til omverdenen om, at vi kan klare komplicerede projekter, som en FPSO er. Teekay er desuden en stor spiller med mere end 100 aktiver, så det er et vigtigt step for os at komme indenfor hos den type selskaber, siger direktør Kim Thygesen, M.A.R.S. Europe, til Kanal Frederikshavn.

Kontrakten inkluderer engineering, klargøring, demontering og grøn genbrug af enheden. Banff FPSO forventes at ankomme til Frederikhavn inden udgangen af første kvartal 2021.

Opgaven vil strække sig over 12 måneder og kræve 60-70 medarbejdere. P.t. er der 74 medarbejdere hos M.A.R.S. i Frederikshavn.

M.A.R.S. samarbejder med Semco og Fortum, når det gælder rengøring og affaldshåndtering på Petrojarl Banff FPSO.

Opgaven stemmer overens med M.A.R.S.' strategi for at øge sin portefølje af komplekse grønne genbrugsprojekter, herunder FPSO'er.

Teekay Holding oplyser, at virksomheden i løbet af de seneste par måneder har gennemført en konkurrencedygtig udbudsproces for at vælge et grønt genbrugsværft, der overholder alle britiske/EU-regler samt firmaets egne politikker for genbrug af skibe for at minimere sundheds-, sikkerheds- og miljømæssige risici i hele genbrugsprocessen.

Efter omhyggelig gennemgang har Teekay valgt M.A.R.S.' EU-godkendte anlæg i havnen i Frederikshavn.

Den nedlagte enhed er midlertidigt fortøjet i Kishorn i Skotland, men forventes at ankomme til genbrugsværftet i Frederikshavn inden udgangen første kvartal 2021.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2