html_5 Svend Aage Christiansen A/S udvider Arena Nord
Back
Mobiltop 1
18.01.2021 | Af: Michael Frederiksen

Svend Aage Christiansen A/S udvider Arena Nord

Efter endt udbudsrunde med i alt fire totalentreprenører er det nu afgjort, at det bliver Svend Aage Christiansen A/S fra Østervrå, som kommer til at forestå den kommende udbygning af Arena Nords foyer, køkken, toiletter, ny indgang til Idrætshallen, depot til køkken, faste barer, anretterkøkken på første sal med mere.

Artikelbanner 1

På forpladsen bliver der også plads til en storskærm, som vil give muligheder for markedsføring af events, men som også giver muligheden for at afholde events udendørs på forpladsen med direkte adgang til servicering i Arena Nords café.

Sidst men ikke mindst skiftes belysningen i Arena Nord ud med LED-belysning. LED-belysningen vil give en lyskapacitet på minimum 1400 LUX, som ofte er krav til større sportsvents, samtidig med vil det også betyde en årlig driftsbesparelse på strømforbruget.

I alt vil foyeren blive cirka 300 kvadratmeter større end i dag, og der vil blive tilført 20 unisex-toiletter op langs Atletcentret med direkte adgang fra foyeren. Indgangspartiet flyttes længere mod Idrætshallen, så adgang til garderobe bliver mere tilgængeligt, og der bliver ny niveaufri adgang til Idrætshallen via nyt glasparti på den vestlige side af idrætshallen.

Køkkenfaciliteterne udvides med en ny opvaskeafdeling, som får egen indgang. Frysefaciliteterne udvides, og der etableres nyt køkkendepot på cirka 100 kvadratmeter over mod Frederikshavn Stadion. Dertil kommer to faste barer, én i foyeren og én på første sal.

På første sal etableres der fast anretterkøkken. I café-området vil en del af caféen blive omgivet af et glasparti. Dette område vil kunne bruges på mange nye måder i forhold til Arena Nords mangeartede arrangementer.

- Vi forventer, at byggeriet går i gang cirka 1. marts, og der startes i foyeren og på forpladsen, som vi forventer, når at blive færdig til kåringen af Årets Guld Harald 12. juli, oplyser direktør Per Malmberg, Arena Nord.

Når entreprenør Svend Aage Christiansen er færdig på forpladsen, begynder arbejdet i køkkenet og på første sal. Hele om- og tilbygningen forventes færdig senest 1. september.

Den samlede investering beløber sig til et sted mellem 10 og 11 millioner kroner og finansieres af Arena Nord selv. Siden Arena Nord blev indviet i februar 2005 med en samlet anlægssum på 52 millioner, har Fonden Arena Nord nedbragt gælden på sine lån til cirka 14 millioner kroner.

Projektchef Lars Brandt, Svend Aage Christiansen A/S, udtrykker stor glæde over at være blevet valgt som totalentreprenør på den kommende udvidelse. Det glæder firmaet, da man i 2004 også var med til at give bud på, hvordan Arena Nord skulle se ud, men dengang "tabte" til Trigon.

- Arena Nord er et fyrtårn i Vendsyssel på kultur- og sportssiden, og vi ser frem til et godt samarbejde omkring udvidelsen, udtaler Lars Brandt.

Per Malmberg fra Arena Nord ser frem til udvidelsen.

- Det er en udvidelse, vi har arbejdet længe med, og som skal være med til at gøre oplevelsen som gæst i huset endnu bedre. Samtidig forventer vi at kunne spare en del ressourcer ved forskellige omstillinger. Jeg ser virkelig frem til at have to faste barer, som gerne skal gøre det hele lidt bedre for vores publikum, og så er det spændende, hvordan vi i fremtiden kan aktivere den store forplads, siger Per Malmberg.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2