html_5 Palads Teatret søger kommunen om støtte
Back
Mobiltop 1
04.12.2020 | Af: Michael Frederiksen

Palads Teatret søger kommunen om støtte

Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune skal i næste uge tage stilling til en ansøgning fra biografen Palads Teatret i Frederikshavn om kommunal støtte til at opføre en ny biograf på Værkergrunden. 

Artikelbanner 1

Kris Søgaard Pedersen og Sofia Rafn Abildgaard, Palads Teatrets to indehavere, oplyser, at de tildelte midler i givet fald skal bruges til indretning af biografen og til en del af finansieringen af laserprojektion, Atmos lydsystemer og luksus reclinerstole.

Der søges om et anlægstilskud på 1,5 millioner kroner over en periode på tre år – alternativt eller som supplement et anlægslån på fire millioner kroner med en låneperiode på 10-15 år. Biografen ønsker støtten udbetalt i 2020.

- Palads Teatret står over for sin største transformation i mere end 75 år. Det er en kæmpe mulighed for at give kulturlivet i byen et gevaldigt nøk opad, hvor Frederikshavn kommer til at tage førertrøjen i filmformidling i hele regionen, skriver Kris Søgaard Pedersen og Sofia Rafn Abildgaard i deres ansøgning til Frederikshavn Kommune.

Men kan kommunen overhovedet støtte en privatejet biograf? Ja, kommunen har hjemmel i filmlovens § 18, stk. 2, til at yde støtte i form af enten et lån, garanti eller direkte økonomisk støtte - forudsat at støtten ydes i overensstemmelse med EU’s de minimis-forordning. Den giver mulighed for at yde en samlet offentlig støtte set over tre år på i alt 200.000 euro (cirka 1.489.000 kroer) - eller få offentlige lån eller garantier for lån.

Kommunaldirektør Mikael Jentsch indstiller til politikerne, at der gives et bindende tilsagn om at yde kommunal støtte til Palads Teatret på 200.000 euro til indkøb af inventar til en ny biograf på Værkergrunden. Støtten finansieres af puljen til by og opland, og den udbetales på baggrund af fakturaer på det indkøbte biografudstyr.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2