html_5 Hjælp Sæby Skoleafdeling med at få 10.000 krone
Back
Mobiltop 1
29.11.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Hjælp Sæby Skoleafdeling med at få 10.000 kroner

Sæby Skoleafdeling er i gang med at forvandle et gammelt biologi-lokale til et makerspace. I den forbindelse kan du hjælpe skolen.

Artikelbanner 1

Skolen har nemlig et stort ønske om at gøre lokalet endnu mere inspirerende til de kreative processor. Klik her og afgiv din stemme i 10 til Forskel.

- Vi er allerede godt i gang, men med byens hjælp kan vi løfte lokalet til en helt anden standard. Vi har nemlig muligheden for at få 10.000 kroner i støtte fra Spar Nord fonden. Det kræver kun to minutter af folks tid og en mobiltelefon, udtaler Rasmus Jensen, IT-vejleder på Sæby Skoleafdeling.

På Sæby Skoleafdeling arbejder man på et spændende nyt projekt. Et projekt, der skal give skolens personale og elever muligheden for at få erfaringer med et af fremtidens læringsmiljøer i form af et makerspace.

Et makerspace er et sted, hvor forskellige digitale teknologier som 3D Print, folie- og lasercutter, robotter med mere går hånd i hånd med design og problemløsning. Har bliver der arbejdet med opgaver, der styrker kompetencer, som bliver vigtige i fremtiden.

Sæby Skoleafdeling deltager ofte i forskellige projekter og konkurrencer, hvor teknologi og design er i højsædet. Skolen har blandt andet deltaget i Engineering Day og en konkurrence, hvor eleverne skulle bygge fremtidens børnehospital ved hjælp af Minecraft. Sidstnævnte var et samarbejde mellem Teksperimentet og Microsoft, og to grupper var endda så dygtige, at de vandt konkurrencen.

- Der er en ny faglighed på vej ind i folkeskolen i form af teknologiforståelse. Teknologiforståelse har fokus på, at eleverne får arbejdet med og viden omkring den teknologi, som omgiver os i vores hverdag. I teknologiforståelse undersøger og udforsker man teknologierne igennem designprocessor hvor kodning, ingeniørarbejde, idegenerering og indsigt i forskellige teknologiers fordele og ulemper er værktøjerne, fortæller Rasmus Jensen.

På Sæby Skoleafdeling arbejder man bredt med teknologier og en undersøgende tilgang.

- Skolen har adgang til en del forskellige teknologier, og en stor del af personalet deltager i et kompetenceforløb hen over foråret, hvor vi gør os erfaringer med teknologiforståelse i mange forskellige fag og på forskellige klassetrin, udtaler en spændt skoleleder, Jesper Koldtoft.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2