html_5 Fødevareminister: Jeg er kommet som fredsmægler
Back
Mobiltop 1
28.11.2020 | Af: Michael Frederiksen

Fødevareminister: Jeg er kommet som fredsmægler

Hjørring dannede lørdag ramme om en stor demonstration, hvor gruppen Vendsyssel Står Sammen gjorde opmærksom på minkavlernes situation og Grundloven. 

Artikelbanner 1

Blandt deltagerne var regionsrådsmedlem Henrik Buchhave (V) fra Østervrå, som endda valgte at ankomme i sin egen traktor.

- Vi vil vise, at vi støtter de mange minkavlere, der lige nu ikke bliver ringet op af politiet, men af banken, fordi de mangler penge, sagde Poul Raunsmed, en af initiativtagerne til lørdagens store traktordemonstration i Hjørring, ifølge TV2 Nord.


Meldingen lød på, at mellem 500 og 600 traktorer kørte igennem Hjørrings gader, inden de ved middagstid samlede på pladsen ved Park Vendia.

- Det er rørende at se så mange her. Vi havde håbet på, at der ville komme 100, men vi er oppe på et sted mellem 500 og 600, siger Poul Raunsmed, der tilføjer, at landmændene kommer fra hele Vendsyssel og sågar fra Viborg, Thy og Thisted.

Poul Raunsmed oplyser, at lørdagens demonstration ikke blot var for at støtte landets minkavlere, men også for at gøre opmærksom på såvel Grundloven såvel som det, at hele syv nordjyske kommuner blev lukket ned i tæt på to uger af frygt for den særlige mink-mutation cluster-5.

- Vi gør det for at vise, at der er noget helt galt og for at vise, at vi står sammen. Jeg håber, at ministeren kan forstå, at der er meget, der skal ryddes op i, udtaler Poul Raunsmed til TV2 Nord.

Den nyudnævnte fødevareminister Rasmus Prehn var også på talerstolen i Hjørring.

- Jeg er kommet som fredsmægler - og jeg er kommet for at lytte, fordi jeg ved, det er vigtigt, at vi skal samarbejde, og det er vigtigt med dialogen. Ja, jeg kan høre på jer, at I vil, at nogle skal gå af, og jeg er kommet for at beklage og undskylde, at der er sket fejl i regeringens håndtering af minksagen, men det er vigtigt at holde for øje, at regeringen har kun haft et eneste ønske i det her, og det er et sikre folkesundheden, lød det fra Rasmus Prehn fra talerstolen.

Mens Rasmus Prehn fik kritiske tilråb, var der klapsalver til folketingsmedlem Per Larsen (C), da han kaldte regeringens håndtering af minksituationen en skandale.

- Det er ganske forfærdeligt, det er sket i minkbranchen. At man ødelægger et helt erhverv af uden at afsøge alternative muligheder - sådan som jeg fornemmer det, så var regeringens støttepartier ikke engang involveret i, ja så er det en skandale, lød det ifølge TV2 Nord blandt andet fra Per Larsen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2