html_5 Skuffelse: Ingen penge fra lokal corona-hjælpepul
Back
Mobiltop 1
23.10.2020 | Af: Michael Frederiksen

Skuffelse: Ingen penge fra lokal corona-hjælpepulje

FfI Håndbold er skuffet over, at klubben blev forbigået, da Frederikshavn Kommunes Økonomiudvalg onsdag bevilgede 768.602 kroner fra kommunens særlige COVID-19 pulje.

Artikelbanner 1

13 foreninger og institutioner havde søgt om støtte fra den lokale pulje, som blev oprettet i april for at kunne understøtte foreninger og institutioner i Frederikshavn Kommune, der har lidt så svære økonomiske tab på grund af COVID-19, at den fortsatte eksistens er alvorligt truet.

Kommunen modtog 13 ansøgninger. Efter mødet i går oplyste Økonomiudvalget, at syv opfylder kriterierne. De får samlet udbetalt 768.602 kroner.

Formand Peter Laigaard, FfI Håndbold, undrer sig over flere ting. Først og fremmest er der tre millioner kroner i puljen.

- Normalt er der altid for mange ansøgninger til denne type af puljer. Det så vi blandt andet i sommer, hvor kommunen havde 1,8 millioner kroner til sommeraktiviteter for børn og unge. Her kom der ansøgninger for 4,7 millioner kroner. I denne lokale corona-pulje forholder det sig omvendt. Det tyder i mine øjne på, at der har været tale om både nogle mystiske og uigennemskuelige kriterier. Med normal læsning af kriterierne lever vi op til dem med vores ansøgning, mener Peter Laigaard.

FfI Håndbold søgte om 300.000 kroner i støtte. Klubben gik på grund af COVID-19 glip af en indtægt på cirka en million kroner, fordi den internationale ungdomsturnering Rødspætte Cup blev aflyst.

- Vi mistede over natten 55 procent af vores indtægter, da Rødspætte Cup blev aflyst, og jeg frygter allerede nu for næste års cup med den nuværende corona-situation. Vi har altid sat en ære i at klare os uden kommunale tilskud til stævnet, og jeg havde derfor en berettiget forventning om, at Frederikshavn Kommune ville hjælpe os i denne situation, når man laver en såkaldt COVID-19 pulje, udtaler Peter Laigaard.

Allerede nu imødeser formanden store udfordringer med gennemførelsen af Rødspætte Cup 2021.

- Vi kommer til at kæmpe med næb og klør for at få Rødspætte Cup til Frederikshavn igen i 2021 - både for vores egen skyld, men så sandelig også den by vi lever i. Vi ved nemlig, at vi bidrager med 12-13 millioner kroner i omsætning i området om året. Rødspætte Cup er Danmark største internationale håndboldstævne, og det betyder meget for det lokale handelsliv, at der hvert år i  påsken kommer 4.500 deltagere og 1500-2000 forældre med flere til byen og området. Mange af dem er særdeles købedygtige nordmænd. Rødspætte Cup’s betydning så man eksempelvis, da Danhostel som direkte følge af aflysningen gik konkurs. Enhver kan bare gange op med de 45 år, som Rødspætte Cup har eksisteret. Der er tale om et svimlende større trecifret millionbeløb. Det undrer mig, at Frederikshavn Kommune ikke har øje for denne sammenhæng, når turismesporet vist nok er noget, man satser på, udtaler Peter Laigaard.

De 300.000 kroner, som FfI Håndbold håbede på at få, skulle have været lagt i klubbens "krigskasse".

- Den skal sikre, at vi dels kan være aktive på et stærkt konkurrencepræget marked for håndboldstævner i påsken, men også sikre, at der er en klub, der magter at arrangere stævnet. Vi har allerede haft den første delegation i Sverige for at dyrke vores kontakter, og vi prøver efter bedste evne at planlægge ud fra forskellige scenarier. Vi havde helt sikkert håbet, at Frederikshavn Kommune ville hjælpe os i denne kamp, men nu betragter vi den lokale corona-pulje som en narresut. Det lød jo ellers meget godt, da puljen blev lanceret, fortæller håndboldformanden.

De 768.602 kroner, som blev uddelt onsdag, kan senere blive reduceret med 235.932 kroner. Det er det tilskud, som blev tildelt Skagen Marathon. Det forsvinder, hvis Skagen Marathon får del i en statslig pulje. I givet fald bruger Frederikshavn Kommune kun 532.670 kroner ud af puljen på tre millioner kroner.

Peter Laigaard ærgrer sig over, at corona-puljen følger det mønster, som klubber og foreninger ifølge FfI-formanden også møder i forhold til implementeringen af den nye Frederikshavnerordning.

- Her venter vi i FfI Håndbold og mange andre klubber stadig på afgørelser af eksempelvis transporttilskud - for 2019! - som man så også har lagt ud i puljer. Dette transport-lotteri, som kommunen dermed afholder, betyder konkret, at der er ansøgninger for godt to millioner kroner, men kun 300.000 at gøre godt med. Foreningslivets ve og vel har efterhånden meget trange kår i Frederikshavn Kommune, beklager Peter Laigaard.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2