html_5 Svenske færgegæster fik en festlig modtagelse
Back
Mobiltop 1
02.08.2020 | Af: Michael Frederiksen

Svenske færgegæster fik en festlig modtagelse

Færgeafgangen fra Göteborg var udsolgt, da den lørdag kl. 13.30 ankom til Frederikshavn, og svenskernes comeback blev fejret med en festlig modtagelse.

Artikelbanner 1

Den første udsolgte færge efter COVID-19 skaber glæde i Turisthus Nord.

- Vi har savnet vores svenske gæster, som ikke er uden betydning for hele kommunen. De blev derfor modtaget med en goodiebag, danske flag og en varm velkomst, fortæller udviklingschef Anne-Grethe Kramme, Turisthus Nord.

Modtagelseskomitéen var et samarbejde mellem Turisthus Nord, Krudttårnet Vartegn & Kultur, handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK, hotellerne og Frederikshavn Havn.

Sidste år havde Frederikshavn Kommune 130.479 svenske overnatninger (hotel, camping, feriehuse, lystsejlere med mere). Døgnforbruget for en svensk turist i Danmark er godt 1000 kroner.

Stena Line havde i 2019 cirka 130.000 endagsgæster, hvoraf mange bruger penge i Frederikshavns butikker, caféer og restauranter.

Svenskere i Göteborg og omegn kan endnu kun rejse til Frederikshavn, hvis de kan vise, at de har bestilt seks overnatninger i Danmark. Kun svenskere fra Skåne, Halland og Blekinge er fritaget for den såkaldte seks nætters regel.

Der var 600 passagerer med Stena Danica lørdag eftermiddag. Det er fuldt hus på grund af corona-restriktioner. Normalt kan der være 2.000 ombord på Stena Danica.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2