html_5 Sigtet for klit-hærværk: Han angriber kommunen
Back
Mobiltop 1
11.07.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Sigtet for klit-hærværk: Han angriber kommunen

Erhvervsmanden Hans Andersen fra Aalborg, der er sigtet for groft hærværk og overtrædelse af naturbeskyttelsesloven i den meget omtalte klitsag fra Skagen, anklager nu Frederikshavn Kommune for hærværk. Borgmester Birgit S. Hansen har ingen kommentarer.

Artikelbanner 1

I går stod Hans Andersen frem på TV2 Nord og fortalte sin version af sagen. Han er en af de to personer, som politiet har sigtet for i oktober 2019 at have skrællet toppen af to fredede klitter på Sønderstrand.

I et over seks minutter langt interview på TV2 Nord er Hans Andersen ikke bleg for at skyde med skarpt mod Frederikshavn Kommune. Han taler om kommunens "overgreb" - det vil sige sandfodring - på Sønderstrand i både 2014 og 2018.

- Klitvandringer og sand skal man leve med på Sønderstrand, men det er ærgerligt, at der er nogen (Frederikshavn Kommune, red.), som ikke har respekt for Sønderstrand i den forstand, at der er sandfodret direkte med gråligt sand i 2014 og senest igen i november 2018. Det påvirker og giver store forandringer i området, påpeger Hans Andersen, som selv har et hus på Østre Strandvej i Skagen, lige ved siden af de to ødelagte klitter.

Han kalder kommunens sandfodring for et "stort overgreb".

- Man kan ikke styre sandet, for havet tager sit, og resten kommer til at ligge i baglandet, og det skete også her. Sønderstrand forandrede sig fuldstændigt. Den lignede et ørkenlandskab med gråligt sand fra havneudvidelsen. Det var rent hærværk, der skete på det tidspunkt. Der er ingen grundlag for at sandfodre Sønderstrand. Den klarer sig så vel. Det er kun på vestkysten, at der bliver taget fra, mener Hans Andersen.

Han er som skrevet sigtet for groft hærværk og overtrædelse af naturbeskyttelsesloven.

- Jeg kan kun beklage, hvis jeg skal blive en del af det i en senere dom. Men jeg har ikke bestilt en gummiged eller kørt en gummiged. Jeg synes, det er forkert, at den hændelse har fundet sted, og det kan man kun beklage, siger Hans Andersen til TV2 Nord.

- Det har været en rigtig træls sag, som har påvirket både mig og min familie, men også naboerne i området. Det har været rigtig uheldigt, fastslår Hans Andersen.

Han henviser til en fredning fra 1996 om, hvordan Sønderstrand skulle se ud i fremtiden, når han kritiserer kommunens sandfodring i både 2014 og 2018. Ifølge Hans Andersen blev der holdt flere møder med Frederikshavn Kommune.

- Men borgmesteren deltog ikke, for hun vidste jo godt, at den var rivende galt, siger Hans Andersen.

Borgmester Birgit S. Hansen ønsker ikke at kommentere kritikken fra Hans Andersen.

- Nu må politi og retsvæsen gøre deres arbejde, siger borgmesteren.

Se interview på TV2 Nord:


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2