html_5 Laustsen om miljøskibe: Ministeren må ind i sag
Back
Mobiltop 1
10.07.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Laustsen om miljøskibe: Ministeren må ind i sagen

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen vil have miljøminister Lea Wermelin til at gå ind i sagen om udbud af ombygningen af to miljøskibe til Miljøstyrelsen. Han mener, at vinderen af udbuddet snyder på vægten.

Artikelbanner 1

Siden 2015 har to katamaranfærger ligget oplagt i Svendborg Havn. De er indkøbt som erstatning for seks udtjente skibe. De to skibe er købt brugt i England og skal bygges om, inden de kan sættes i drift. Arbejdet har været sendt i udbud tre gange.

De to første gange vandt Jobi Værft i Strandby opgaven, men udbudsmaterialet blev begge gange trukket tilbage på grund af fejl hos kammeradvokaten, som laver udbuddene.

- Det er en farce. Det er underligt, at man ikke kan lave det ordentligt fra starten, siger direktør Jesper Faurholt Jensen, Jobi Værft, til TV2 Nord.

Det tredje udbud vandt Faaborg Værft A/S knebent foran Jobi Værft, men nu ser det ud til, at det fynske værft ikke kan leve op til Miljøstyrelsens krav alligevel.

Brancheorganisationen Danske Maritime har søgt aktindsigt hos Miljøstyrelsen og mener ikke, at Faaborg Værft har de miljøgodkendelser og certifikater, som skal til. Det får nu socialdemokraten Bjarne Laustsen til at reagere.

- Det er så ringe. Siden 2015 har der været fejl på fejl, og nu risikerer vi, at der på mandag bliver skrevet kontrakt med et firma, som ikke har orden i sagerne. Det er ministeren nødt til at tage sig af, mener Bjarne Laustsen, som er valgt i Frederikshavn-kredsen.

Han har bedt miljøminister Lea Wermelin at sikre sig, at Miljøstyrelsen fysisk ser godkendelse og certifikater og ikke bare tror på en tro og loveerklæring fra Faaborg Værft.

Hvis det viser sig, at Faaborg Værft ikke lever op til kravene, kan værftet tages ud af udbuddet. Jobi Værft i Standby er nummer to på listen og vil så få arbejdet.

- Vi venter lige lidt med champagnen. Vi har jo haft opgaven to gange før uden at komme i gang. Men vi håber da, lyder det fra Jesper Faurholt Jensen fra Jobi Værft i Strandby.

Direktøren i Faaborg Værft, Jan Mortensen, vil først udtale sig i sagen, når der er truffet endelig beslutning på mandag, oplyser TV2 Nord.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2