html_5 Sommerferiehjælp til udsatte børn og unge
Back
Mobiltop 1
09.07.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Sommerferiehjælp til udsatte børn og unge

Børn og unge, som har haft det svært under coronakrisen, skal opleve et pusterum og et fællesskab sammen med andre i sommerferien. Derfor har organisationer som Blå Kors fået penge til at lave opsøgende arbejde og skabe aktiviteter i blandt andet Frederikshavn for udsatte børn og unge.

Artikelbanner 1

Efter måneder med isolation under coronakrisen har mange børn og unge ekstra meget brug for et pusterum i sommerferien.

Den sociale hjælpeorganisation Blå Kors er en blandt flere organisationer, der har fået tildelt 1,1 millioner kroner som en del af Folketingets sommerferiepakke til at lave opsøgende arbejde og arrangementer for udsatte børn og unge i løbet af juli og august.

I Frederikshavn Kommune har Blå Kors ansat Birgitte Blindheim Mortensen som projektleder til at hjælpe familierne med at finde rundt i de mange aktivitetstilbud i sommerferien i samarbejde med kommune, boligforeninger og det lokale foreningsliv.

Netop overblikket over, hvad der er af muligheder i sommerferien, kan være svært for mange af familierne, fortæller hun:

- Vi vil rigtig gerne finde frem til børnene og give dem nogle gode sommerferieoplevelser. Det kan vi ved at gøre deres forældre opmærksomme på, at der er rigtig mange gratis tilbud i Frederikshavn Kommune, som man kan benytte sig af, siger Birgitte Blindheim Mortensen.

Blå Kors driver Barnets Blå Hus i Frederikshavn, som er et støtte- og behandlingstilbud til børn fra hjem med alkohol- og stofmisbrug. Det er blandt andet familierne, der er tilknyttet huset, som projektleder Birgitte Blindheim Mortensen kontakter.

Målet er at få børnene med i fællesskaber, hvor de får mulighed for at få nye oplevelser og venskaber. Samtidig arrangerer Blå Kors også selv aktiviteter og udflugter til for eksempel Nordsøen Oceanarium, legeland og Cloostårnet.

- Familierne bliver rigtig glade, når de hører om, at de for eksempel kan komme med på tur. Børnene deltager sammen med deres forældre, og vi sørger for transporten. Alle er velkomne, siger Birgitte Blindheim Mortensen.

Familier har mulighed for at kontakte Blå Kors' projektleder Birgitte Blindheim Mortensen, hvis de har brug for hjælp til at finde sommerferieaktiviteter i Frederikshavn på tlf. 29 35 72 88.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2