html_5 Naturoplevelser til fods, på cykel eller til hest
Back
Mobiltop 1
04.07.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Naturoplevelser til fods, på cykel eller til hest

Nu kan borgere og gæster i Frederikshavn Kommune hente inspiration til sommerens naturoplevelser i en spritny guide, der beskriver 41 vandrestier, cykelruter og Danmarks længste riderute. Guiden kan hentes på alle kommunens biblioteker og i oplandsbyerne.

Artikelbanner 1

- Vi håber, at guiden kan give lokale og besøgende lyst til at opleve den fantastiske natur i Frederikshavn kommune. Mange vælger at holde sommerferie i Danmark i en corona-tid, så nu er der en mulighed for at søge ud i naturområder, du ikke kender og få nye oplevelser, siger Hanne Lauritsen, friluftskonsulent i Frederikshavn Kommune.

Den nye guide dækker vandrestier, cykelruter, MTB-ruter og rideruter i hele kommunen fra Skagen til Voerså og til Østervrå. De er åben for alle, og de er gratis at benytte.

- Uanset, hvor du færdes, er det vigtigt at vise hensyn til både dyr og natur, til andre besøgende og til lodsejerne. Mange af ruterne går gennem private områder, som lodsejerne har åbnet for offentligheden, og her skal du huske at følge de adgangsregler, der gælder for det konkrete område, siger Hanne Lauritsen.

Den nye guide indeholder beskrivelser af hele 41 ruter langs kysten og gennem landskabet. Her er et udvalg af smagsprøver på naturoplevelser i Frederikshavn Kommune:

Hærvejen i Danmark er en 500 km lang rute gennem Jylland. I Frederikshavn Kommune Hærvejen ind syd for Østervrå ved Nymølle Bæk, hvorfra den lokale camino slynger sig 37 km til Frederikshavn. Hærvejen forbinder St. Olavsleden fra Trondheim med Caminoen i Spanien, og er på den måde en del af international pilgrimsvandring. Hærvejen er en gammel handelsvej, studevej og pilgrimsvej – skabt og brugt af mennesker gennem tusinder af år.

Vestkystruten er en af Danmarks længste skiltede cykelruter, der strækker sig over 560 km fra Rudbøl til Skagen. Ruten går gennem noget af det skønneste og mest varierede natur i Danmark. Ruten er en fortælling om mennesket, naturen og havet. I Frederikshavn kommune kommer Vestkystruten ind ved Skiveren og går forbi Råbjerg Mile, igennem Bunken Plantage og over Hulsig Hede. På Panoramarute 416 får du oplevelser i de højere luftlag. Hele Skagen Odde er et af Europas bedste steder for rovfugle. Så kig op på turen gennem heden og plantagen.

Rideruten i Nordvendsyssel er Danmarks længste riderute. Ruten går gennem Hjørring, Frederikshavn, Hirtshals og Skagen. Rid igennem skoven, det åbne landskab, i klitterne, og på stranden. Overnat langs ruten, eller hvil dig ved en rasteplads. Nyd turen igennem Nordjyllands specielle landskab.

Du kan hente guiden VANDRESTIER OG CYKELRUTER i Frederikshavn Kommune på alle bibliotekerne og i nogle af oplandsbyerne i Frederikshavn kommune fra mandag 6. juli eller derefter.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2