html_5 10 Badepunkt-flag stryger Grundlovsdag til tops
Back
Mobiltop 1
05.06.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

10 Badepunkt-flag stryger Grundlovsdag til tops

Frederikshavn Kommune tiltrækker hvert år flere end to millioner turister. Attraktive badestrande står højt på listen, når turister vælger deres feriemål. Det nordiske Badepunkt-koncept tildeles strande af høj kvalitet. Grundlovsdag indvies Badepunkter på 10 strande i kommunen.

Artikelbanner 1

Det nordiske Badepunkt-koncept fokuserer på rent badevand, særlige friluftsmuligheder og naturoplevelser ved vandet, og i 2020 indvies Badepunkter på 10 af kommunens strande.

Grundlovsdag hejste Karsten Thomsen, formand for Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune, Badepunkt-flaget på Lyngså Strand.

- Teknisk Udvalg har i forbindelse med masterplanen for fremtidens strande bevilget i alt fem millioner kroner til udvikling af vores strande. En million det første år og en halv million hvert år de efterfølgende otte år. Det har vi, fordi vi håber at kunne fastholde borgernes interesse for at udvikle vores strande. Badepunkt giver os mulighed for at sætte kommunens naturstrande lige så højt som de tre store Blå Flag-strande. Her lægger vi vægt på udvikling af faciliteter. På vores naturlige strande giver Badepunkt mere fleksible rammer for udvikling af de stedbunde potentialer. Og så er Badepunkt er et koncept, som vores norske og svenske turister genkender, udtaler Karsten Thomsen.

På de tre store strande i Skagen, Frederikshavn og Sæby vil der fortsat vejre Blå Flag. Her er der fokus på faciliteterne, og man møder ingen hunde. På Badepunkt-strandene kan lokale og turister gå med deres hund, hvis blot den er i snor i sommersæsonen. Der er ikke så mange faciliteter, men flere muligheder for friluftsaktiviteter og naturoplevelser.

- Jeg vil gerne understrege, at skiftet fra Blå Flag til Badepunkt ikke betyder, at vi nedsætter driftsniveauet på vores naturstrande. Det betyder, at vi får frihed til at gøre noget andet, og måske mere nyttigt for gæsten, siger Karsten Thomsen.

Frederikshavn Kommune har i 2020 Blå Flag på tre strande og Badepunkt på 10 af kommunens strande.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2