html_5 Kvissel Tømrersjak skal bygge ny samlingsscene
Back
Mobiltop 1
05.06.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Kvissel Tømrersjak skal bygge ny samlingsscene

Det ene af gågadens to nye samlingspunkter i Frederikshavn har nu fået et smukt gulv, og i de kommende uger bygges den nye samlingsscene og siddemøbler, der inviterer til ophold, leg, oplevelser og fællesskab. Kvissel Tømrersjak har 4. juni fået overdraget entreprisen.

Artikelbanner 1

Første fase af udskiftningen af ledningsnettet under jorden i gågaden i Frederikshavn er færdigt, og brolæggerne er kommet langt med belægningen. Snart får det ene af gågadens to nye samlingspunkter siddemøbler og en scene, der bliver et aktivt mødested og medvirker til at transformere gågadens byrum til både aktiviteter på scenen og rum til at mødes socialt i et af byens samlingspunkter.

- Det har været et vigtigt mål med projektet at omdanne gågaden til en samlingsgade. Ved etablering af to centrale samlingspunkter ved Kalls Torv og Th. Bergs Gade skabes der rige muligheder for ophold, aktiviteter og fællesskab. Samlingspunkterne får et gulv af chaussésten, og belægningen skiller sig ud fra den øvrige gågade. Ved Kalls Torv samles de mørkeste chaussésten i et cirkelslag, og danner en stjernehimmel som et smukt gulv til samlingsscenen, fortæller Marie Staal, arkitekt og projektleder, Park & Vej, Frederikshavn Kommune.

Der er indgået entrepriseaftale med Kvissel Tømrersjak. Entreprisen omfatter samlingsscenen og et siddelandskab på Kalls Torv og et siddemøbel på Th. Bergs Gade. Møblerne udføres i træ og beklædes med mahogni-lister. De får det samme udtryk og opbygning, men tilpasses det aktuelle byrum. Kalls Torv får et siddelandskab i to niveauer, hvor et langstrakt beplantningsbed danner ryg. Th. Bergs Gade får et firkantet siddemøbel med beplantningsbed i midten.

Den nye scene skaber nye og bedre muligheder for byens kunstnere, foreninger, musik- og danseskoler for at bidrage til liv, underholdning og oplevelser, der samler folk.

Scenen bygges i forlængelse af siddelandskabet og opbygges som et stort plateau, der også kan bruges til siddemøbel. Mod facaden afsluttes scenen med et højere niveau langs et plantebed som en forlængelse af siddelandskabet. Scenen forsynes med belysning og plugin-stik, så de optrædende nemt kan koble deres instrumenter og anlæg til. Der er allerede etableret fire master til et stort sejl, som kommer til at danne et tag over scenen.

Idéen til det store siddelandskab på Kalls Torv blev født i forbindelse med idékonkurrencen for de to samlingspunkter tilbage i 2018. Her blev svenske Anna Lindgård og Viktor Becher, Stockholm, præmieret for et overbevisende forslag til indretning af torvet.

Etableringen af samlingsscenen er muliggjort af en donation på 250.000 kr. fra Salling Fondene efter indstilling af idéen fra Føtex i Frederikshavn, der er en del af Salling Group. Samlingspunktets møbel står færdigt midt i juli 2020.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2