html_5 Havnedirektør: Nu skal Fr.havn gribe chancen
Back
Mobiltop 1
05.06.2020 | Af: Michael Frederiksen

Havnedirektør: Nu skal Fr.havn gribe chancen

- Ruten til Norge betyder meget for frederikshavnernes selvopfattelse. Det har vi mærket de seneste måneder, og derfor er det glædeligt, at vi ikke skal tage skiltene med Oslo og Norge ned ude på E45.

Artikelbanner 1

Det siger direktør Mikkel Seedorff Sørensen, Frederikshavn Havn, i en kommentar til, at DFDS allerede 25. juni åbner en færgerute mellem Frederikshavn og Oslo.

- Det var et stort slag for os, at Stena Line i marts lukkede ruten mellem Frederikshavn og Oslo, og det gjorde ondt på frederikshavnerne. Mange har spurgt os, om der kommer en ny færge til Oslo. Ruten til Norge er tydeligvis dybt forankret i byen, siger Mikkel Seedorff Sørensen.

Først i går kunne han offentliggøre nyheden om, at DFDS fra 25. juni vælger at lade de to færger mellem København og Oslo sejle inden om Frederikshavn.

- DFDS viste tidligt interesse for ruten efter Stena Lines beslutning om at lukke, og nu er alle tilladelser faldet på plads, oplyser havnedirektøren.

Mens Stena Line kæmpede forgæves med at få økonomien til at hænge sammen på ruten mellem Norges hovedstad og Frederikshavn, er forudsætningerne anderledes for DFDS. De to færger sejler i forvejen mellem København og Oslo, så de skal "bare" lægge til i Frederikshavn på vejen.

- Jeg håber virkelig, at vi Frederikshavn og Nordjylland griber chancen og laver nogle attraktive pakker, som kan lokke nordmændene til Frederikshavn. Det er afgørende, at Turisthus Nord, FREDERIK, hotellerne og andre aktører inden for turismen og handelslivet sætter sig sammen nu, lyder opfordringen fra Mikkel Seedorff Sørensen.

Pearl Seaways og Crown Seaways skal bruge det færgeleje, som Stena Saga brugte. Da de to DFDS-færger er længere end Stena Saga, skal der ske en tilretning af gangbrosystemet. Det arbejde ventes færdigt i løbet af efteråret. Indtil da skal passagererne bruge vogndækket i Frederikshavn.

- Frederikshavn Havn er stolt over at have to stærke brands samlet i Frederikshavn, og her tænker jeg selvfølgelig på Stena Line og DFDS, siger Mikkel Seedorff Sørensen, som tidligere har arbejdet i DFDS.

I årene 1996-1998 boede han i Litauen, hvor han var ansat som forretningsudvikler på ruten mellem Fredericia og Klaipeda.

DFDS planlægger daglig afgang fra København kl. 14:00 og fra Frederikshavn kl. 23:30 med ankomst i Oslo kl. 9:00. Der vil være daglig afgang fra Oslo kl. 12:00 med ankomst i Frederikshavn kl. 22:00 og København kl. 9:00.

Det vil sige, at nordmænd eksempelvis kan sejle fra Oslo fredag kl. 12:00. Efter en hyggelig færgetur ankommer de til Frederikshavn fredag kl. 22:00. Vil de kun have én overnatning i Frederikshavn, kan de tilbringe hele lørdagen i Frederikshavn og sejle hjem igen lørdag kl. 23:30 med ankomst søndag kl. 9:00 i Oslo.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2